Πρωταθλητές Ευρώπης οι Αντώνης Παπακωνσταντίνου και Απόστολος Χρήστου

Σε συγκινητικό κλίμα τελέστηκε στο Μόναχο η απονομή του χρυσού μεταλλίου στον Αντώνη Παπακωνσταντίνου και η συνακόλουθη έπαρση της σημαίας.

Υπερήφανες στιγμές για την Ελλάδα εκτυλίχθηκαν την Κυριακή (14/08) στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Υγρού Στίβου στο Μόναχο όταν ακούστηκε ο εθνικός ύμνος για χάρη του Αντώνη Παπακωνσταντίνου ο οποίος τερμάτισε πρώτος στο ελαφρό σκιφ ανδρών.

Ο 23χρονος Έλληνας κωπηλάτης, ο οποίος είχε προκριθεί πρώτος και από τη σειρά του στον ημιτελικό, είχε εντυπωσιακό ρυθμό «καθαρίζοντας» την κούρσα σχεδόν από τα μισά της.

Αν και στην κεφαλή της κούρσας βρέθηκε αρχικά ο Ιταλός Σοάρες, ο Αντώνης Παπακωνσταντίνου δεν έχασε την επαφή του και μετά τα 1.000 μέτρα ήταν αυτός που «πήρε κεφάλι».

Ο Παπακωνσταντίνου κράτησε τον ίδιο ρυθμό μέχρι το τέλος της κούρσας και έτσι έκοψε πρώτος το νήμα του τερματισμού τερματίζοντας σε χρόνο 7:21.84 κατακτώντας το πρώτο χρυσό μετάλλιο σε τέτοια διοργάνωση στην καριέρα του.

Νωρίτερα και μετά από μια συγκλονιστική κούρσα η Ζωή Φίτσιου με ένα φοβερό τερματισμό κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στον τελικό του σκιφ ελαφρών βαρών γυναικων στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Ανδρών-Γυναικών στο Μόναχο με χρόνο 8:09.21.

Το χρυσό πήρε η Ρουμάνα Κοζμιουκ με 8:04.41 και το χάλκινο η Ολλανδέζα Βελντουις με 8:10.20.

Ο Απόστολος Χρήστου έγινε είναι ο τρίτος Ελληνας κολυμβητής που αναδεικνύεται πρωταθλητής Ευρώπης, καθώς σε έναν σπουδαίο τελικό στα 50μ. ύπτιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Ρώμης, επικράτησε στην τελευταία χεριά κόντρα στον Ιταλό Τόμας Τσέκον.

Έτσι, ο Έλληνας πρωταθλητής με χρόνο 24.36 κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο, σημειώνοντας μάλιστα και νέο πανελλήνιο ρεκόρ. Το προηγούμενο το διατηρούσε ο ίδιος με 24.39 από τον ημιτελικό του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος της Βουδαπέστης, στις 24 Ιουνίου.

Ο Χρήστου, πέτυχε τον μεγάλο του στόχο, μετά από τρία διαδοχικά χάλκινα μετάλλια στα 100μ. ύπτιο. Έγινε μάλιστα ο δεύτερος Ελληνας, μετά τον Αρη Γρηγοριάδη (2008 στο Αϊντχόφεν), που κερδίζει τον ευρωπαϊκό τίτλο στα 50μ. ύπτιο. Ο παλαίμαχος Θεσσαλονικιός κολυμβητής του Αρη είχε πάρει χρυσό και στα 100μ. ύπτιο το 2012, ενώ ο Ανδρέας Βαζαίος είχε αναδειχθεί πρωταθλητής Ευρώπης το 2016, στα 200μ. μικτή ατομική.

 

πηγές: enimerotiko – Parapolitika