ΠΡΑΣΙΝΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ: “Δεν περιποιεί πολιτική τιμή η ανέγερση ουρανοξύστη”

Δελτίο Τύπου

Ημερομηνία: 10/8/22

Δεν περιποιεί πολιτική τιμή η ανέγερση ουρανοξύστη

Τα αδιέξοδα συνεχίζονται.

Την ώρα που η κυβέρνηση δημιουργεί πολιτικό αδιέξοδο λόγω των αντιδημοκρατικών πρακτικών που ακολουθεί, ο αντιπρόεδρος κ. Γεωργιάδης καγχάζει για την υπογραφή αδειοδότησης ανέγερσης ουρανοξύστη 198 μέτρων (!) στο παραλιακό μέτωπο της Αθήνας.

Οι φαραωνικού τύπου κατασκευές που πραγματοποιήθηκαν στο Φαληρικό Δέλτα επί κυβερνήσεων Σημίτη, Κ. Καραμανλή, τώρα θα επεκταθούν και στον Άλιμο.

Η ταλαιπωρημένη (και) πολεοδομικά Αθήνα, ετοιμάζεται να υποστεί ένα νέο οικολογικό και περιβαλλοντικό σοκ.

Οι Γαλάζιες business της κυβέρνησης αποκαλύπτονται σταδιακά, αλλά η ζημιά θα μείνει για να πληρωθεί από στους πολίτες της χώρας.

Δεν περιποιεί πολιτική τιμή η ανέγερση ουρανοξύστη, μπροστά στην θάλασσα.

Η Αθήνα κατοικείται από 5 εκατομμύρια πολίτες που ασφυκτιούν και δεν είναι Ντουμπάι -με ελάχιστους κατοίκους- όπου μπορεί να κτίσει όποιος θέλει, όπου και όπως θέλει.

Η κλιματική αλλαγή και το πολεοδομικό χάος, επιβάλλουν μεγάλες αλλαγές τόσο στην Αθήνα όσο και σε άλλες πυκνοδομημένες πόλεις, που για να υλοποιηθούν χρειάζεται η αντίθετη ακριβώς κατεύθυνση και στρατηγική από αυτή που πράττει η αντι-οικολογική, αντι-περιβαλλοντική κυβέρνηση των συμφερόντων.

Η ΠΡΑΣΙΝΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ προτείνει:

Σχέδια αναπλάσεων στα κέντρα των πόλεων αυξάνοντας το πράσινο με ανασχεδιασμό και μακροπρόθεσμο πρόγραμμα.

Παραχώρηση παραθαλάσσιων εκτάσεων και παραλιών, του συνόλου του θαλάσσιου μετώπου όσων των πόλεων της χώρας βρέχονται από θάλασσα, στους πολίτες, χωρίς καμία «υποσημείωση» στους νόμους.

Άμεση απαγόρευση ανέγερσης νέων κτηρίων (οποιουδήποτε είδους και χρήσης) έως 100 μέτρα από παραλίες αστικών περιοχών και δημιουργία υποδομών για τους πολίτες.

Νέο θεσμικό πλαίσιο, που θα ρυθμίζει θέματα συνιδιοκτησιών, παραχωρήσεων ή ανταλλαγής ιδιοκτησιών κ.α.

Γραφείο Τύπου
ΠΡΑΣΙΝΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ

Did you like this? Share it:
error: Η Παρούσα ιστοσελίδα δεν επιτρέπει την αντιγραφή του περιεχομένου της κάθε απόπειρα αντιγραφής είναι ποινικό αδίκημα!