«Καμπανάκι» από Παγώνη: Ιδιαίτερη προσοχή κατά την επιστροφή των παιδιών στα σχολεία – Δεν υπάρχει πια ανοσία αγέλης

Τι είπε για τη μετάλλαξη Όμικρον 5

Την ανάγκη να υπάρξει μεγάλη προσοχή στα σχολεία και στα πανεπιστήμια, σχετικά με τη διασπορά του κοροναϊού, επεσήμανε η Ματίνα Παγώνη το πρωί της Δευτέρας (08/08) στον ΣΚΑΪ και μάλιστα είπε χαρακτηριστικά ότι «δεν υπάρχει πλέον ανοσία της αγέλης».

Η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, υπενθύμισε ότι μια πανδημία κρατά από 3 έως και 5 χρόνια και συμπλήρωσε ότι κανείς δεν μπορεί να γνωρίζει εάν θα εμφανιστεί κάποια μετάλλαξη-έκπληξη. «Θα δούμε τι θα γίνει και το φθινόπωρο που γυρίζουμε όλοι, που ανοίγουν τα σχολεία, τον Οκτώβριο τα Πανεπιστήμια. Εκεί θέλει ιδιαίτερη προσοχή, και καμπάνια από την επιτροπή εμβολιασμών για τους εμβολιασμούς από το τέλος Αυγούστου και μετά», είπε η κ. Παγώνη.

Επιπλέον, συνέστησε στους νέους να κάνουν ένα τεστ μετά τις καλοκαιρινές τους διακοπές και πριν να επιστρέψουν στα σπίτια τους. Παράλληλα, τόνισε η μετάλλαξη της Όμικρον 5 είναι πολύ μεταδοτική αν και όχι τόσο θανατηφόρα, ωστόσο παραμένει επικίνδυνη για εκείνους που έχουν υποκείμενα νοσήματα.

«Δεν μπορείς να ξέρεις»
«Μην κοιτάτε που δεν κάνουμε ιχνηλάτηση, είναι πλέον και ευθύνη του καθενός μας να προσέχει και να μην μεταδώσει. Όταν βάζεις τον εαυτό σου και τον οργανισμό σου σε μια τέτοια περιπέτεια, δεν ξέρεις μετά τι μπορεί να συμβεί λόγω long covid. Είναι 30% αυτά τα περιστατικά», είπε η κ. Παγώνη.

Για την εικόνα που επικρατεί στα νοσοκομεία η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ είπε ότι παρατηρείται μείωση 11% στις εισαγωγές στις απλές κλίνες Covid των νοσοκομείων και χαρακτήρισε «διαχειρίσιμη» την κατάσταση καθώς, όπως είπε, στις ΜΕΘ υπάρχουν αρκετά κενά κρεβάτια.

πηγή: Parapolitika