Ιδέες για μπάνιο σε «κρυφές» παραλίες κοντά στην Αθήνα που θα σας εντυπωσιάσουν

Δεν χρειάζεται να απομακρυνθείτε πολύ από την Αθήνα για να κάνετε μια βουτιά  σε θαυμάσιες παραλίες με πεντακάθαρα νερά.

Υπάρχουν πολλές παραλίες που όλοι γνωρίζουμε αλλά και κάποιες άλλες που ελάχιστοι τις έχουν ανακαλύψει και ίσως τις κρατούν «μυστικό» για τις καλοκαιρινές τους βουτιές 

Άγιος Πέτρος στο Σούνιο

Διασχίζοντας την λεωφόρο Αθηνών – Σουνίου, δεξιά από τον ναό του Ποσειδώνα, θα βρεις μπροστά σου ένας μικρός οικισμός, στο τέλος του οποίου υπάρχει μια ταμπέλα που γράφει «Άγιος Πέτρος».

Ακολουθώντας την θα βγεις σε ένα χωματόδρομο που οδηγεί σε κάποια (λίγα) σκαλιά. Εάν τα κατέβεις, σε περιμένει μια μοναδική παραλία, ιδανική να απολαύσεις με ηρεμία το ηλιοβασίλεμα.

Πρόκειται για μια μικροσκοπική, ειδυλλιακή παραλία που είναι άγνωστη στους περισσότερους και έτσι είναι συνήθως άδεια.

Πεύκο

Το πεύκο ήταν μέχρι πριν από λίγα χρόνια ένα από τα καλύτερα κρυμμένα μυστικά της Αττικής καθώς  η ακτή ήταν άγνωστη για τους πολλούς, ένα μυστικό για λίγους λάτρεις της θάλασσας. Πλέον είναι γνωστή και ένας δημοφιλής προορισμός που έχει ομπρέλες, ξαπλώστρες και καντίνες. Τα νερά παραμένουν καθαρά και η πρόσβαση ελεύθερη.

 Σούνιο -παραλία Πασαλιμάνι

Ξέρετε το Πασαλιμάνι στο Σούνιο;

Eίναι από τα καλύτερα κρυμμένα μυστικά της Αττικής, το Πασαλιμάνι, βρίσκεται κρυμμένο σε απόσταση μερικών εκατοντάδων μέτρων από τον κεντρικό δρόμο στο Σούνιο. Η παραλία είναι γνωστή μόνο στους ανθρώπους που έχουν σπίτια στον οικισμό Πασά Σουνίου και εδώ θα αποφύγετε τον μεγάλο συνωστισμό του Σαββατοκύριακου.

Ακτή Ασημάκη

Με υπέροχα διάφανα νερά και άφθονη σκιά, αυτή η ελεύθερη παραλία βρίσκεται λίγο πριν από την κατασκήνωση ΟΣΥΟ και σε αντίθεση με τις προηγούμενες, είναι αρκετά κοντά σε ταβερνάκια και ουζερί, χωρίς ωστόσο να συγκεντρώνει πολύ κόσμο.

Τσίου

Εκεί που τελειώνει το Σούνιο και αρχίζει το Λαύριο, υπάρχει μια παραλία με περίεργο όνομα και τέλεια μπλε νερά. Στην περίπτωση της παραλίας Τσίου δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να ξεχάσεις νερά, καφέδες και οτιδήποτε άλλο χρειάζεσαι για να περάσεις τουλάχιστον την μέρα σου εκεί. Βρίσκεται στο τέλος της χερσονήσου της Ποσειδωνίας και η πρόσβαση δεν είναι εύκολη, αλλά το εξωτικό τοπίο και θα σε ανταμείψει.

Στην Βόρεια Αττική.

Μικρό Σέσι

Ψιλό βοτσαλάκι, αρμυρίκια που παρέχουν απλόχερα τον ίσκιο τους και ωραία, διάφανα νερά. Το Σέσι (το μεγάλο και το μικρό …για να το ανακαλύψετε θα πρέπει να διασχίσετε οκτώ χιλιόμετρα εύκολου χωματόδρομου, μετά το Γραμματικό. Αυτό, βέβαια, δε σημαίνει ότι πρέπει να ελπίζετε σε πλήρη απομόνωση: το Σέσι είναι ένα ακόμα μυστικό που διέρρευσε, οπότε τα Σαββατοκύριακα μαζεύει κάμποσο κόσμο. Θα βρείτε καντίνα για τον απαραίτητο ανεφοδιασμό, και ελάχιστες ομπρέλες αν δεν προλάβετε ελεύθερο αρμυρίκι.

Στην ίδια περιοχή η Παραλία Λιμανάκι, που θυμίζει το “Ναυάγιο” της Ζακύνθου σε μικρογραφία, καθώς περιβάλλεται από κάθετα, απότομα βράχια και τα νερά της είναι γαλαζοπράσινα. Η πρόσβαση γίνεται από παραλιακό μονοπάτι.

ΚΑΙ ΛΙΓΟ ΠΙΟ ΜΑΚΡΙΑ….

Προσήλι: Η παραλία κοντά στο Πόρτο Γερμενό με τα κρυστάλλινα νερά που θυμίζει νησί. Το Προσήλι δεν μοιάζει με καμία άλλη παραλία στην Αττική για αυτό άλλωστε και όσοι τη γνωρίζουν, την επισκέπτονται ξανά και ξανά. Αν φτάσεις νωρίς θα βρεις σίγουρα τη θέση σου στα ψιλά βότσαλα της παραλίας, αν όμως ο κόσμος έχει ήδη μαζευτεί οι βράχοι θα σου δώσουν τον ιδιωτικό χώρο που χρειάζεσαι.

Ηραίο-Λίμνη Βουλιαγμένης, Κορινθία.

Μόλις σε  15 χλμ. από το Λουτράκι, υπάρχει το  πανέμορφο τοπίο, της Λίμνης Βουλιαγμένης στην Κορινθία.

Πρόκειται για μια φυσική λιμνοθάλασσα με υπέροχα νερά και αμμώδη παραλία. Κοντά της βρίσκεται ο αρχαιολογικός χώρος του Ηραίου, όπου τα ερείπια του αρχαίου ναού αφιερωμένου στη θεά Ήρα φτάνουν σχεδόν μέσα στη θάλασσα.

Απολαύστε τις βουτιές σας στην πολύ όμορφη μικρή παραλία με υπέροχα νερά .

Ερωτοσπηλιά-Πόρτο Ράφτη

Ένας κόλπο καλά προφυλαγμένος από τα μελτέμια, γεμάτος δέντρα και με γαλάζια νερά. Εδώ  θα βρείτε τη σπηλιά των ερωτευμένων που εάν και έχει λίγο ταλαιπωρία για να την προσεγγίσετε αξίζει να τη δείτε από κοντά.

Για να βρείτε την παραλία Ερωτοσπηλιά θα πρέπει να φτάσετε ως το εκκλησάκι του Αγίου Σπυρίδωνα και να στρίψετε αριστερά μέχρι να συναντήσετε την είσοδο της παραλίας.

Μυλοκοπή Κορινθίας.

Μόλις  μιάμισης ώρας οδικώς από την Αθήνα βρίσκεται αυτή η  υπέροχη παραλία που σου δίνει στην αίσθηση ότι βρίσκεσαι σε κάποιο εξωτικό νησί.

Η Μυλοκοπή είναι μια αμμώδης παραλία μέσα ένα καταπληκτικό πευκόφυτο τοπίο. Η παραλία είναι χωρισμένη σε δύο κομμάτια εξαιτίας ενός σεισμού που έγινε κατά τους αρχαίους χρόνους. Τα νερά είναι κρυστάλλινα, με ένα ιδιαίτερο τιρκουάζ χρώμα.

Επιμέλεια των Enjoy Greece Magazines