Γαλλική αποστολή από 25 Πυροσβέστες, θα παραμείνει όλον τον Αύγουστο στην Αττική


Τους Γάλλους Πυροσβέστες που θα συνδράμουν τους Έλληνες συναδέλφους τους στην αντιμετώπιση των πυρκαγιών, στο πλαίσιο του προγράμματος προ-εγκατάστασης Ευρωπαίων Πυροσβεστών στη χώρα μας, υποδέχθηκε ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Χρήστος Στυλιανίδης.

Η γαλλική αποστολή αποτελείται από 25 Πυροσβέστες, οι οποίοι θα παραμείνουν για όλον τον Αύγουστο στην Αττική. Με την ευκαιρία, η γαλλική αποστολή αποχαιρέτησε τους 28 συναδέλφους από τη Ρουμανία, οι οποίοι αναχώρησαν για τη χώρα τους αμέσως μετά τη λήξη της τελετής υποδοχής.

Παράλληλα, έφθασε στη χώρα μας η αντίστοιχη αποστολή από Νορβηγία, ενώ έφθασαν και οι συνάδελφοί τους από τη Φινλανδία. Η νορβηγική αποστολή αποτελείται από 27 Πυροσβέστες που θα αναπτυχθούν σε δύο βάρδιες και η φινλανδική από 48 Πυροσβέστες σε δύο, επίσης, βάρδιες. Οι δύο αποστολές θα εγκατασταθούν στην Τρίπολη.

Υπενθυμίζεται ότι περισσότεροι από 200 Πυροσβέστες από Βουλγαρία, Γαλλία, Γερμανία, Ρουμανία, Νορβηγία και Φινλανδία αναπτύσσονται σταδιακά στην Ελλάδα για το δίμηνο Ιουλίου-Αυγούστου και συνδράμουν στην πυροπροστασία της χώρας μας, ανταλλάσσοντας πολύτιμη τεχνογνωσία με τους Έλληνες συναδέλφους τους. Πρόκειται για ένα πιλοτικό πρόγραμμα προ-εγκατάστασης (pre-positioning pilot project) που υλοποιείται μέσω του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας, με την υποστήριξη της Ευρωπαϊκή Επιτροπής και του Επιτρόπου Janez Lenarčič, αρμόδιου για την Ανθρωπιστική Βοήθεια και τη Διαχείριση Κρίσεων.

Πηγή: Documento –  φωτογραφιών: Eurokinissi