Σε πλήρη κινητοποίηση ο μηχανισμός Πολιτικής Προστασίας της Π.Ε. του Δυτικού Τομέα Αθηνών για την αντιμετώπιση των πυρκαγιών στη Δυτική Αθήνα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΔΥΤΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ ΑΘΗΝΩΝ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ
Περιστέρι, 27 Ιουλίου 2022

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Σε πλήρη κινητοποίηση ο μηχανισμός Πολιτικής Προστασίας της Π.Ε. του Δυτικού Τομέα Αθηνών για την αντιμετώπιση των πυρκαγιών στη Δυτική Αθήνα.

Άμεση ήταν η κινητοποίηση του μηχανισμού της Πολιτικής Προστασίας της Π.Ε. του Δυτικού Τομέα Αθηνών στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων της στις δύο πυρκαγιές, που ξέσπασαν στο Σκαραμαγκά στην περιοχή της Αφαίας στις 25 Ιουλίου και στη Λεωφόρο Σχιστού στο βόρειο τμήμα του Βοτανικού Κήπου Διομήδους στο Δήμο Χαϊδαρίου στις 26 Ιουλίου, συνδράμοντας στο δύσκολο έργο του Πυροσβεστικού Σώματος.

Στην επιχείρηση κατάσβεσης από την Πυροσβεστική Υπηρεσία με επίγεια και εναέρια μέσα συνέβαλαν υδροφόρες της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, με διάθεση δύο οχημάτων τύπου 4×4 με πρόσθετο πυροσβεστικό εξοπλισμό από την Περιφέρεια Αττικής και τους όμορους Δήμους.

Μάλιστα, υπό την εποπτεία του Αντιπεριφερειάρχη της Περιφερειακής Ενότητας του Δυτικού Τομέα Αθηνών, κ. Α. Λεωτσάκου, υπάλληλοι της Δασικής Υπηρεσίας προέβησαν στην προληπτική εκκένωση του Αναψυκτηρίου στο Βοτανικό Κήπο. Ο Αντιπεριφερειάρχης τόνισε: «Εφιστούμε την προσοχή όλων εν μέσω αντιπυρικής περιόδου με πολύ υψηλές θερμοκρασίες και ισχυρούς ανέμους. Να εκφράσω τις ευχαριστίες μου στην Πυροσβεστική για την άμεση ανταπόκριση και τη μεγάλη προσπάθεια που καταβάλλουν στο να θέσουν υπό έλεγχο τη φωτιά. Είμαστε σε πλήρη συντονισμό και επικοινωνία με τους συναρμόδιους φορείς για την ασφάλεια του πολίτη».

Προτεραιότητα και του Περιφερειάρχη Αττικής, κ. Γ. Πατούλη, είναι η προστασία της ζωής και της περιουσίας των πολιτών. Σε συνεννόηση με την Πυροσβεστική, την Πολιτική Προστασία αλλά και τις τοπικές αρχές, η Περιφέρεια Αττικής συνδράμει στη μάχη για την πρόληψη, διαχείριση και αντιμετώπιση ενδεχόμενης πυρκαγιάς, ώστε να μη μείνει κανένας πολίτης απροστάτευτος και να διαφυλαχθούν τα δάση του Λεκανοπεδίου.

Γραφείο Αντιπεριφερειάρχη
ΠΕ Δυτικού Τομέα Αθηνών
ant.dta@patt.gov.gr