Καιρός: Προ των πυλών σφοδρό κύμα καύσωνα – Έως 44 βαθμούς Κελσίου – Πότε θα «χτυπήσει» τη χώρα μας

Τι ανήρτησε στο facebook ο μετεωρολόγος Σάκης Αρναούτογλου

Ύστερα από τις σφοδρές βροχοπτώσεις το σκηνικό του καιρού θα αλλάξει ριζικά και θα το καλοκαίρι θα δείξει τα «νύχια» του μέσω ενός ισχυρού κύματος καύσωνα.

Ο μετεωρολόγος Σάκης Αρναούτογλου με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης υποστηρίζει πως έρχονται θερμοκρασίες ρεκόρ αρχής γενομένης από χώρες στην κεντρική και δυτική Ευρώπη.

Η θερμοκρασία αναμένεται να ξεκινήσει να ανεβαίνει αισθητά μετά το ερχόμενο Σαββατοκύριακο.

Μάλιστα, ο Σάκης Αρναούτογλου έδωσε στη δημοσιότητα χάρτη με τις περιοχές όπου θα υπάρχουν οι μεγαλύτερες θερμοκρασίες. Για παράδειγμα στην Μπανταχόθ το θερμόμετρο θα δείξει 43 βαθμούς, στην Κάθερες θα δείξει 41, στην Ορένσε 39, όπως και στη Μαδρίτη.

«Οι μέγιστες προβλεπόμενες θερμοκρασίες στην Ισπανία και Πορτογαλία για αύριο από την Ισπανική Μετεωρολογική Υπηρεσία!» αναφέρει ο Σάκης Αρναούτογλου.

Ολόκληρη η ανάρτηση

«Φίλες και φίλοι!

Επικίνδυνο, κυρίως για τις ευπαθείς πληθυσμιακές ομάδες, κύμα καύσωνα αναμένεται προς τα τέλη της εβδομάδας σε πολλές χώρες της δυτικής και κεντρικής Ευρώπης με πιθανότητα μάλιστα να καταρριφθούν και αρκετά ρεκόρ ζέστης!!

Στη χώρα μας τα πλοκάμια του φαίνεται, σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία, ότι θα τα αισθανθούμε κυρίως κατά τη διάρκεια του τρίτου δεκαήμερου του Ιουλίου καθώς μέχρι τότε η θερμοκρασία θα διατηρηθεί σε σχετικά ευχάριστα για την εποχή επίπεδα στις περισσότερες περιοχές!

πηγή: Rarapolitika