Οι αναμνήσεις ξαναγύρισαν χθες (προχθές) για να θυμίσουν εικόνες που θα μείνουν πάντα χαραγμένες σε όσους ανήκουν στη γενιά του Πολυτεχνείου.
Μνήμες έντονες, έφερε η παρουσίαση της επανέκδοσης του βιβλίου «Μαρτυρία από το ματωμένο φοιτητικό κίνημα (1967-74)» που έγραψε ο Λουκάς Αποστολίδης.
Ήταν η πρώτη εκδήλωση που έγινε μετά την βάφτιση του χώρου Κέντρου Λόγου και Τέχνης σε «Ελένη Γλύκατζη Αρβελέρ» όπως σημείωσε ο Δήμαρχος Αγίας Βαρβάρας στην ομιλία του.
«Ο συγγραφέας του σημαντικού έργου έχει καταφέρει να είναι αποστασιοποιημένος από τα γεγονότα, μιλά ως τρίτο πρόσωπο για όσα έγιναν κι αυτό είναι εξαιρετικά σημαντικό για την καταγραφή όσων συνέβησαν τότε» είπε ο κ. Λάμπρος Μίχος που δεν παρέλειψε να τονίσει ότι το βιβλίο καταγράφει τα συναισθήματα της γενιάς του και πως οι νεότεροι πρέπει να αναλογιστούν τι ρόλο έπαιξαν εκείνα τα συνταρακτικά γεγονότα στην εξέλιξη της δημοκρατίας και της ελευθερίας στις μέρες μας.
Στην εκδήλωση που είχε τεράστια επιτυχία στην προσέλευση του κοινού ο συγγραφέας του βιβλίου μοιράστηκε μαζί με τους παρευρισκόμενους την ψυχική ανάγκη που αισθάνθηκε όπως χαρακτηριστικά είπε για την επανέκδοσή του έπειτα από 47 χρόνια.
«Ξεχνάμε γρήγορα και όλα τα θεωρούμε δεδομένα. Στόχος είναι να ρίξουμε τη σπίθα του προβληματισμού στους νέους μας που αποτελούν το μέλλον του τόπου, το εφικτό είναι να αποζητούμε φίλους , συμμάχους και όχι προστάτες πάνω από το κεφάλι μας».
Με αυτά τα λόγια ολοκλήρωσε τις δηλώσεις του ο κ. Λουκάς Αποστολίδης για το πόνημα του οποίου μίλησαν ο υπεύθυνος των εκδόσεων «Ιωλκός» Κώστας Κορίδης κι ακόμη οι: Ζαχαρίας Ζούπης (Γενικός διευθυντής «Opinion”), Νάντια Γιαννακοπούλου (βουλευτής ΠΑΣΟΚ) και η κόρη του τιμώμενου προσώπου Λουκία Αποστολίδη.
Η βραδιά έκλεισε με τραγούδια του Μίκη Θεοδωράκη που ερμήνευσαν οι καθηγητές του Ωδείου της Αγίας Βαρβάρας Γιώργος Κωνσταντόπουλος και Προκόπης Καββαδίας.