Παρουσίαση ενός αξιόλογου βιβλίου πραγματοποιήθηκε εχθές το βράδυ στο Κέντρο Λόγου και Τέχνης – “Μαρτυρία από το Ματωμένο φοιτητικό κίνημα (1967 – 1974)”

Παρουσίαση ενός αξιόλογου βιβλίου πραγματοποιήθηκε εχθές το βράδυ στο Κέντρο Λόγου και Τέχνης. Παρουσιάστηκε το βιβλίο του Λουκά Θ. Αποστολίδη “Μαρτυρία από το Ματωμένο φοιτητικό κίνημα (1967 – 1974).

Η επανέκδοση του  έργου έχει ως στόχο, πέραν από την ιστορικότητα των γεγονότων, να μοιρασθεί τα προτάγματα και τα συναισθήματα των νέων εκείνης της εποχής με τη σημερινή γενιά των «μασκοφόρων» και του ψηφιακού κόσμου.

Ο ιστορικός θα τοποθετήσει εκείνα τα γεγονότα στο μεγάλο λεύκωμα της ελληνικής ιστορίας.

Γι’ αυτό ο αφηγητής δεν υποκύπτει στον πειρασμό να σχολιάσει την επικαιρότητα, σχετικά με τις αντιλήψεις για τα μηνύματα του Πολυτεχνείου.

Θέλει μονάχα ο αναγνώστης να συναισθανθεί τ’ ακούσματα εκείνης της εποχής, μέσ’ από των νέων την ορμή και τον αγώνα.

Με τα νοήματα του χθες να δώσει νέο περιεχόμενο στις λέξεις: «Ψωμί – Παιδεία – Ελευθερία». Τα μηνύματα εκείνης της γενιάς παραμένουν επίκαιρα. Η ματιά τους βλέπει σταθερά στο μέλλον.

Ο δρόμος για την κατάκτηση και διατήρηση των μηνυμάτων δεν είναι ανθόσπαρτος.

Είναι δρόμος δύσκολος, αλλά δυνατός.

Χρειάζεται μόνο οι σκέψεις να γίνονται πράξεις.

Το παραπάνω είναι απόσπασμα από παρουσίαση των εκδόσεων ΙΩΛΚΟΣ

Did you like this? Share it:
error: Η Παρούσα ιστοσελίδα δεν επιτρέπει την αντιγραφή του περιεχομένου της κάθε απόπειρα αντιγραφής είναι ποινικό αδίκημα!