Αρχίζει στις 6 Ιουλίου η προεκλογική περίοδος…


Την Τετάρτη, 6 Ιουλίου, αναμένεται να ξεκινήσει, άτυπα έστω, η προεκλογική περίοδος.

Αυτό σηματοδοτεί η ανακοίνωση από τον Γιάννη Οικονόμου, της απόφασης του Πρωθυπουργού να προκαλέσει στη Βουλή, συζήτηση σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών για την κοινωνική πολιτική.

Κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών ο Γιάννης Οικονόμου στάθηκε σε 12 κομβικά σημεία που δείχνουν το «κοινωνικό πρόσημο» της πολιτικής που ακολουθεί η κυβέρνηση επιχειρώντας τη σύγκριση με τα πεπραγμένα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

Είναι φανερό ότι η συζήτηση στη Βουλή θα εξελιχθεί σε πρόβα εκλογών και το μόνο που απομένει είναι η επίσημη προκήρυξη τους.

Δεν αποκλείονται και τρίτες κάλπες

Ο κ. Οικονόμου εξαπέλυσε επίθεση εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ. Τον κατηγόρησε για στοχευμένη όξυνση του πολιτικού κλίματος την οποία, όπως είπε, δεν θα ακολουθήσουμε, και αναφερόμενος στην αντιπολιτευτική τακτική του κ. Τσίπρα έκανε λόγο για “τραμπισμό αλα γκρέκα”.

Κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών ο κ. Οικονόμου ρωτήθηκε αν η κυβέρνηση θα επιδιώκει και τρίτες κάλπες στην περίπτωση που δεν καταφέρει να κατακτήσει αυτοδυναμία.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επεσήμανε ότι οι αλλεπάλληλες εκλογικές αναμετρήσεις δεν συμβάλλουν στην σταθερότητα την οποία επιδιώκει η κυβέρνηση αλλά δεν απέκλεισε με τρόπο κατηγορηματικό το ενδεχόμενο αυτό παραπέμποντας στη βούληση του ελληνικού λαού.

Τρεις λόγοι για εκλογές την Άνοιξη

Να σημειωθεί ότι κυβερνητικές πηγές άφηναν ανοιχτό το ενδεχόμενο των πρόωρων εκλογών, τονίζοντας ωστόσο ότι τρεις είναι οι παράγοντες που μπορεί να οδηγήσουν σε κάλπες την ερχόμενη Άνοιξη:

-Η έξαρση της πανδημίας.

-Ενδεχόμενες καταστροφικές το καλοκαίρι.

-Ένα θερμό επεισόδιο στα ελληνοτουρκικά.

πηγή: Aftodioikisi.gr