Θετικές εξελίξεις στις επαφές του ΠΕΣΥΔΑΠ με την ηγεσία του υπουργείου Περιβάλλοντος!


Ολοένα και περισσότερο «έδαφος» κερδίζουν οι προσπάθειες του ΠΕΣΥΔΑΠ για την ενίσχυση της πυροπροστασίας και πολιτικής προστασίας του όρους Αιγάλεω, όπως προκύπτει από τις τελευταίες συναντήσεις εργασίας που πραγματοποίησε ο πρόεδρος του Συνδέσμου Γρηγόρης Γουρδομιχάλης, με την πολιτική ηγεσία και υπηρεσιακούς παράγοντες του υπουργείου Περιβάλλοντος.

Πριν λίγες ημέρες ο Γρηγόρης Γουρδομιχάλης είχε την ευκαιρία να συναντήσει σε περιοχές του βουνού τον υφυπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργο Αμυρά και τον Γενικό Διευθυντή Δασών και Δασικού Περιβάλλοντος Βαγγέλη Γκουντούφα, εκθέτοντας τα προβλήματα και τονίζοντας την ανάγκη να προστατευθεί ακόμα πιο αποτελεσματικά ένα από τα τελευταία φυσικά αποθέματα της δυτικής περιοχής του Λεκανοπεδίου.

Στην αυτοψία που διενεργήθηκε συμμετείχε επίσης ο βουλευτής ΝΔ Β΄ Πειραιά Δημήτρης Μαρκόπουλος, καθώς και στελέχη του δασαρχείου Πειραιά

Σε όλες τις επαφές του με την ηγεσία και τις υπηρεσίες του υπουργείου Περιβάλλοντος, ο πρόεδρος του ΠΕΣΥΔΑΠ εκθέτει τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι δήμοι της ευρύτερης περιοχής, από την έντονη παραβατικότητα που παρατηρείται, ιδιαίτερα στο όρος Αιγάλεω (παράνομες απορρίψεις αποβλήτων, καταστροφή και λεηλασία των δημόσιων υποδομών, αυθαίρετη δόμηση κλπ), υπογραμμίζοντας την ανάγκη ενίσχυσης της πρόληψης μέσω των μηχανισμών επιτήρησης του ορεινού όγκου.

Μία εβδομάδα, περίπου σε νέα συνάντηση που υπήρξε με τον Γενικό Γραμματέα Δασών Κωσταντίνο Αραβώση, ο τελευταίος ανακοίνωσε ότι εγκρίθηκε, η προγραμματική σύμβαση του ΠΕΣΥΔΑΠ με το υπουργείο Περιβάλλοντος, για την εγκατάσταση 3 μεγάλων δεξαμενών ανοιχτού τύπου σε καίριες περιοχές του όρους Αιγάλεω, που θα δίνουν τη δυνατότητα ανεφοδιασμού με νερό στα πυροσβεστικά ελικόπτερα!

Εκτός του Κ. Αραβώση και του Γρ. Γουρδομιχάλη, στην ίδια σύσκεψη συμμετείχαν ο αντιπρόεδρος του ΠΕΣΥΔΑΠ Δημήτρης Τσατσαμπάς, ο διευθυντής Δασών Δυτικής Αττικής Χρήστος Γκάτσης και η δασάρχης Αιγάλεω Ειρήνη Σούρα.

Η τοποθέτηση των δεξαμενών θα γίνει άμεσα από τον Σύνδεσμο, ενώ η προμήθεια τους θα γίνει με χρηματοδότηση της Περιφέρειας Αττικής ύστερα από πρωτοβουλία της αντιπεριφερειάρχη Πειραιά Σταυρούλας Αντωνάκου.

– «Μετά την τραυματική εμπειρία των μεγάλων πυρκαγιών που έπληξαν την Αττική πέρυσι το καλοκαίρι, όλοι επιφορτιζόμαστε με νέες και μεγαλύτερες ευθύνες. Δεν υπάρχουν περιθώρια νέων απωλειών», σημειώνει χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του ΠΕΣΥΔΑΠ.

ΠΕΣΥΔΑΠ