Συμπολίτης μας: “Ο Δήμος να αναλάβει πρωτοβουλίες, ενεργητικές πια κι όχι παθητικές, πλένοντας συχνά τους πράσινους αλλά και τους μπλε κάδους”

Λάβαμε από τον συμπολίτη μας κ. Π. Σ. την παρακάτω επιστολή η οποία αφορά το πλύσιμο των κάδων απορριμμάτων αλλά και των μπλε της ανακύκλωσης.

Είναι εξαιρετικά ενδιαφέρουσα και ελπίζουμε ο δήμος να τη διαβάσει με την αρμόζουσα προσοχή.

“Προς τον εκδότη της ηλεκτρονικής εφημερίδας «Προοδευτική»

κ. Βαμβακόπουλε

Εδώ και πολλά χρόνια υπάρχουν δημότες σε αυτή την πόλη που προσπαθούν με κόπο και κάποιο κόστος βεβαίως, να συμβάλλουν στην προστασία του περιβάλλοντος, συμμετέχοντας στην διαδικασία της ανακύκλωσης.

Διαβάζω στην εφημερίδα σας κατά καιρούς και έχω τύχει να δω, ότι και ο Δήμος κάποιες φορές, μαζεύει ανάμεικτα μπλε και πράσινους κάδους, με τα απλά απορριμματοφόρα.

Το θέμα είναι όμως, ότι με τούτα και με εκείνα, ακόμα και οι μπλε κάδοι, μυρίζουν! Κι αν κάποιος έχει αντίθετη άποψη, δεκτή μεν, αλλά να πάει και να ανοίξει ένα καπάκι κάδου και να προσπαθήσει να μείνει από πάνω για μερικά δευτερόλεπτα.

Θα σας παρακαλούσα κ. Βαμβακόπουλε, να αναδείξετε το θέμα στην εφημερίδα σας και να το θέτετε κατά καιρούς, ώστε από τη μια οι δημότες να ευαισθητοποιούνται και να μην το ξεχνούν, αλλά κι από την άλλη ο Δήμος να αναλάβει πρωτοβουλίες, ενεργητικές πια κι όχι παθητικές, πλένοντας συχνά τους πράσινους αλλά και τους μπλε κάδους, οργανώνοντας ενημερωτικές δράσεις πόρτα-πόρτα για την ανάγκη διαχείρισης ακόμα και των αποβλήτων μας και γενικώς, να αποτελέσει ένα καθημερινό θέμα που θα απασχολεί τους πάντες!

Δεν είναι δυνατόν πια να ζουν τα παιδιά μας σε ένα περιβάλλον που βρωμάει ολοένα και πιο πολύ. Δεν είναι δυνατόν τα αυτονόητα δικαιώματα των ανθρώπων να γίνονται αντικείμενο αιτήματος ή ακόμα και αντιπαράθεσης. Δεν είναι δυνατόν να ακούγονται απόψεις ότι τώρα είμαστε πιο καθαροί όμως από πριν ή το αντίθετο. Δεν με νοιάζει το πριν ούτε το πιο πριν. Ούτε το ότι «αύριο να δεις που θα γίνουμε ακόμα πιο καθαροί».

Με νοιάζει το τώρα! Το σήμερα!

Τώρα θέλω την πόλη μου, το δρόμο μου, την πλατεία μου, τα πάντα ΚΑΘΑΡΑ!!!

Κι ότι πρέπει να κάνει ο καθένας μας (δήμαρχοι, αντιδήμαρχοι, σύμβουλοι, πολίτες, καταστηματάρχες, εργαζόμενοι κλπ), να το κάνουμε επιτέλους!

Πως δηλαδή η Τήλος «καθάρισε» με τα σκουπίδια κι εμείς δεν μπορούμε;

Πως βρήκαν εκείνοι τη λύση με το πρόγραμμα Just Go Zero Tilos και εμείς δεν μπορούμε;

Η Τήλος έδωσε πια την πεποίθηση ότι ένας κόσμος χωρίς σκουπίδια είναι εφικτός κι αυτό πρέπει να το καταλάβουμε όλοι!!!

Σας παρακαλώ αναδεικνύετε συνεχώς το ζήτημα…

Π. Σ.”