Δελτίο Τύπου του Κέντρου Πρόληψης “Άρηξις” για την Εκδήλωση “Βρες τη Φωνή σου”

 Δελτίο Τύπου του Κέντρου Πρόληψης “Άρηξις”

για την Εκδήλωση “Βρες τη Φωνή σου” 

στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Κατά των Ναρκωτικών

Tο Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων & Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας “Άρηξις” και η Μονάδα Απεξάρτησης 18 Άνω-ΨΝΑ, εν όψει της 26ης Ιουνίου, Παγκόσμιας Ημέρας Κατά των Ναρκωτικών και της Παράνομης Διακίνησής τους, συνδιοργάνωσαν και πραγματοποίησαν για ακόμη μία φορά εκδήλωση την Τρίτη 21 Ιουνίου 2022 στην Πλατεία Δημαρχείου δήμου Χαϊδαρίου, με τίτλο “Βρες τη Φωνή σου”, με την υποστήριξη του δήμου Χαϊδαρίου. Τη συγκεκριμένη ημέρα, η οποία ήταν και η Παγκόσμια Ημέρα Μουσικής, η πλατεία γέμισε με φως και φωνές, που μίλησαν και τραγούδησαν για έναν κόσμο ενωμένο και συμπεριληπτικό, μακριά από το σκοτάδι των διακρίσεων και των εξαρτήσεων. 

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους πλήθος κόσμου, διαφόρων ηλικιών, ενώ χαιρετισμούς απεύθυναν, με σειρά εμφάνισης, οι εξής: Δέσποινα Τσαγδή (Διοικήτρια ΨΝΑ), Μιχάλης Φράγκου(Πρόεδρος Δ.Σ. Κέντρου Πρόληψης “Άρηξις”), Πηνελόπη Λυμπέρη (Επιστημονική Υπεύθυνη Κέντρου Πρόληψης “Άρηξις”), Χρήστος Βασιλείου (Αντιδήμαρχος Αγίας Βαρβάρας σε θέματα Κοινωνικής Πολιτικής), Μιχάλης Σελέκος (τέως δήμαρχος Χαϊδαρίου), Βαγγέλης Ντηνιακός (δήμαρχος Χαϊδαρίου),Μελπομένη (μέλος του Κλειστού Προγράμματος Γυναικών 18 Άνω), Στέλλα Χρηστίδη (Διευθύντριατου18Άνω). Τέλος, η Κατερίνα Μάτσα, τέως διευθύντρια του 18 Άνω και ψυχή του προγράμματος, έκανε μία τοποθέτηση στην πολυδιάστατη φύση του φαινομένου των εξαρτήσεων και στην ανάγκη δημιουργίας μιας κοινωνίας με αλληλεγγύη. Όλοι οι ομιλητές τόνισαν ότι είναι ανάγκη η πολιτεία να μην επαφίεται στην ατομική επιλογή και ευθύνη των πολιτών, αλλά να αναλάβει δυναμικά τη στήριξη των προγραμμάτων πρόληψης και θεραπείας.

Οι δράσεις ευαισθητοποίησης της κοινότητας περιελάμβαναν: 

  • Ενημερωτικά περίπτερα με έντυπο υλικό του Κέντρου Πρόληψης (Κ.Π.) “Αρηξις” και του18Άνω-ΨΝΑ,τα οποία προσφέρονταν σε μια επαναχρησιμοποιούμενη πάνινη τσάντα του Κ.Π. με το μήνυμα “Βρες τη Φωνή σου”, καθώς και μπισκότα που παρασκευάστηκαν από το εργαστήριο παραδοσιακών ζυμαρικών – αρτοποιίας του 18 Άνω. Στα περίπτερα δόθηκε η δυνατότητα ενημέρωσης για παρεχόμενες υπηρεσίες και ανταλλαγής απόψεων και προβληματισμών. 
  • Έκθεση με έργα των ομάδων πηλού και έκθεση έργων ζωγραφικής σε μια ξύλινη κατασκευή γραμμάτων και αριθμών που σχημάτιζε το “18 ΑΝΩ”. Πρόκειται για έργα των έργων των ομάδων τέχνης της Κοινωνικής Επανένταξης 18 Άνω καθώς και των «Δράσεων Υποστήριξης με στόχο την Ανάπτυξη Δομών Κοινωνικής Επιχειρηματικότητας» του υπο έργου 2 της Πράξης ΕΣΠΑ14-20μεκωδικόΟΠΣ 5041813. 
  • Συναυλία στην οποία συμμετείχαν: η Χορωδία της Ομάδας Μουσικής των Δράσεων Υποστήριξης της Κοινωνικής Επανένταξης του 18 Άνω (ΕΣΠΑ), η Ομάδα Μουσικής της Κοινωνικής Επανένταξηςτου18Άνω και η Χριστίνα Π. (μέλος της Ομάδας Μουσικής). 
  • Συναυλία με τον Νίκο Βασιλικό με έντεχνο ελληνικό τραγούδι, φιλική συμμετοχή από τον Μάκη Ψαραδέλλη και τον Γεράσιμο Ανδρεάτο, σε συνοδεία πιάνου από την Λίνα Τσεκούρα.

Για την προβολή της εκδήλωσης δημιουργήθηκαν διαφημιστικές αφίσες, καθώς και βίντεο. Η είσοδος, όπως πάντα, ήταν ελεύθερη στο κοινό. 

Ευχαριστούμε πολύ όλους όσοι συνέβαλλαν στην πραγματοποίηση της εκδήλωσης, καθώς και όσους παρευρέθηκαν, δημιουργώντας μια ατμόσφαιρα που είχε ταυτόχρονα τη ζεστασιά της επαφής και τη δροσιά της επικοινωνίας! Ανανεώνουμε το ραντεβού μας για την επόμενη χρονιά, με ζωντανή την ελπίδα και την επένδυση σ’ έναν κόσμο συνειδητής ανθρώπινης συμπόρευσης και συνεργασίας… 

Σας ευχόμαστε καλό καλοκαίρι και καλή αντάμωση! 

Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων & Προαγωγής 

της Ψυχοκοινωνικής Υγείας «Άρηξις» 

Δήμων Αγίας Βαρβάρας, Αιγάλεω, Χαϊδαρίου 

Σε συνεργασία με τον ΟΚΑΝΑ και την Περιφέρεια Αττικής 

Σμύρνης 28 (2ος όρ.), Αιγάλεω, τηλ. 210 5313243 

kentroprolipsisarixis.blogspot.com, e-mail: kp.arixis@yahoo.gr 

facebook: kp.arixis, instagram: kparixis