Rapid test ΔΩΡΕΑΝ από τον ΕΟΔΥ – Όλοι μας πρέπει να προσέχουμε και να ελέγχουμε την κατάστασή μας

Παρά την αφόρητη χθεσινή ζέστη αρκετοί συμπολίτες μας εκτιμώντας πολύ σωστά πως ο κίνδυνος από τον ύπουλο covid-19 δεν έχει περάσει, πήγαν στο Α ΚΑΠΗ στην οδό Καλαντζάκου και έκανε Rapid test ΔΩΡΕΑΝ από τον ΕΟΔΥ.

Όλοι μας πρέπει να προσέχουμε και να ελέγχουμε την κατάστασή μας, όχι μόνο για τους εαυτούς μας, αλλά και για όσους ερχόμαστε σε επαφή επαγγελματική ή οικογενειακή.

Ο Πρόεδρος του Σωματείου εργαζομένων στο δήμο κ. Γιώργος Οικονόμου, συνειδητοποιημένος συνδικαλιστής και οικογενειάρχης έδωσε πάλι το παράδειγμα, προτρέποντας τους συναδέλφους του να τον ακολουθήσουν.

Σημειώνουμε πάντως πως η προσέλευση κόσμου δεν ήταν ιδιαίτερα μεγάλη…

Εν τω μεταξύ δημοσιεύματα μιλάνε για αύξηση των κρουσμάτων:

Σημαντική είναι η αύξηση των μολύνσεων από κοροναϊό τις τελευταίες 24 ώρες, σε σχέση με τα χθεσινά επιδημιολογικά στοιχεία

Ειδικότερα, συνολικά 10.528 νέα κρούσματα κοροναϊού ανακοίνωσε την Τετάρτη 22 Ιουνίου ο ΕΟΔΥ. Καταγράφηκαν επίσης 9 θάνατοι και 94 διασωληνωμένοι ασθενείς.

Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου (άτομα) που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες ήταν 10.528.

Ο συνολικός αριθμός των ατόμων που νόσησαν ανέρχεται σε 3.573.052 (ημερήσια μεταβολή +0.3%), εκ των οποίων 48.7% άνδρες.

Ο αριθμός πιθανών νέων επαναλοιμώξεων που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες ήταν 1.631 ενώ από την αρχή της πανδημίας SARS-CoV-2 ο συνολικός αριθμός εκτιμάται σε 152.749(4.1% του συνολικού αριθμού των θετικών αποτελεσμάτων).

Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 9, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 30.124 θάνατοι. Το 95.7% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Πηγή: www.in.gr