ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΚΑΠΛΑΝΗ ΣΕ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗ ΓΙΑ ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ

 

Επιστολή του Δημάρχου Αγίας Βαρβάρας Γιώργου Καπλάνη προς τον Υπουργό Υγείας Αδωνι Γεωργιάδη

Κύριε Υπουργέ,

Έχει περάσει αρκετό διάστημα από τη σύσκεψη που πραγματοποιήσαμε στο γραφείο σας, κατά την οποία αναλάβατε συγκεκριμένες δεσμεύσεις για τη συνέχιση λειτουργίας του Νοσοκομείου «Αγία Βαρβάρα». Οι προτάσεις που είχατε καταθέσει αρχικά, μαζί με τις βελτιώσεις που είχαν γίνει από τη δική μας πλευρά και είχατε αποδεχθεί, διαμόρφωναν ένα πλαίσιο βιώσιμης λύσης για το Νοσοκομείο.

Δυστυχώς, στην πράξη δεν έχει γίνει κανένα θετικό βήμα, αντίθετα κινούμαστε προς την αντίθετη κατεύθυνση.  Κι αυτό παρά το ότι οι δεσμεύσεις σας έγιναν ενώπιον εκπροσώπων των περισσότερων Δήμων της Δυτικής Αθήνας και του σωματείου εργαζομένων στο Νοσοκομείο.

Σας εκφράζω την αγανάκτηση του συνόλου των κατοίκων της πόλης μας για την απολύτως απαράδεκτη κατάσταση που έχει διαμορφωθεί.

Το Νοσοκομείο «Αγία Βαρβάρα» ουσιαστικά δεν λειτουργεί και αισθανόμαστε, εγώ και οι δεκάδες χιλιάδες κάτοικοι που εξυπηρετούνται από το Νοσοκομείο, εξαπατημένοι.

Επιπλέον, χωρίς αποτέλεσμα έμειναν και οι  συνεχείς παρεμβάσεις μας  για την υλοποίηση των αποφάσεων του Υπουργείου.

Δεν γνωρίζω αν αυτή η πλήρης διάσταση, ανάμεσα στις δεσμεύσεις σας και στην πραγματικότητα που ζούμε, οφείλεται σε επιλογή ή σε αδυναμία ελέγχου της υλοποίησής τους από μέρους σας. Το αποτέλεσμα όμως για εμάς είναι το ίδιο.

Κύριε Υπουργέ, όπως επανειλημμένα έχουμε τονίσει, το κλείσιμο του Νοσοκομείου αποτελεί κόκκινη γραμμή για το Δήμο μας.

Σας ζητώ την άμεση επαναλειτουργία του Νοσοκομείου «Αγία Βαρβάρα».

Σας ενημερώνω δε, ότι εφόσον δεν έχουμε την ταχεία ανταπόκριση σας, θα υπερασπιστούμε με όλα τα μέσα το Νοσοκομείο και τη φροντίδα υγείας των συμπολιτών μας.

Το Νοσοκομείο «Αγία Βαρβάρα» έχει ιστορία ενός αιώνα και είναι απαραίτητο στους κατοίκους των λαϊκών συνοικιών της Δυτικής Αθήνας.

Ακόμη κι αν πιστεύετε ότι μπορείτε να σηκώσετε το ηθικό βάρος ενός κλεισίματός του, εμείς δεν θα σας επιτρέψουμε να το κάνετε.

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ

ΓΕΩΡΓΙΟΣ Π. ΚΑΠΛΑΝΗΣ