Γιώργος Οικονόμου: “Η διοίκηση του Δήμου οφείλει να προμηθεύει τους εργαζόμενους με τις κατάλληλες σακούλες και λοιπό εξοπλισμό”,

Το σήριαλ με το θέμα των σακουλών απορριμμάτων του δήμου, που ξεκίνησε από την περασμένη εβδομάδα, φαίνεται να συνεχίζεται.

Γράφαμε το περασμένο Σάββατο, σχετικά με τις διαμαρτυρίες εργαζομένων για τις σακούλες που τους δόθηκαν, μικρές και λεπτές και δεν μπορούσαν να εργαστούν.

Εχθές Τρίτη πρωί, ο Πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων, κ. Γιώργος Οικονόμου, ο οποίος γνώριζε σχετικά με τα της Παρασκευής, από εργαζόμενους, πριν το σχετικό Σαββατιάτικο δημοσίευμά μας, βρέθηκε στο Άλσος Δόξης να δει, τι  σακούλες και αν δίνονται στους εργαζόμενους.

Όπως διαπίστωσε ο ίδιος αλλά και μετά από τηλεφωνική επιβεβαίωση από την αρμόδια προϊσταμένη του τμήματος, όπως μας πληροφόρησε, το πρωί οι εργαζόμενοι πήγαν για δουλειά χωρίς σακούλες παρά μόνο με τη μία που είχαν στη διάθεσή τους (φωτό). Αργότερα οι σακούλες που τους δόθηκαν γύρω στις 11 το πρωί ήταν μικρές, ακατάλληλες και λίγες για τη δουλειά αυτή.

“Όταν γίνονται εργασίες τέτοιου είδους π.χ. αποψίλωση χώρων ή μάζεμα πευκοβελονών, οι σακούλες που πρέπει να χρησιμοποιούνται απαιτείται να είναι μεγάλες και ανθεκτικές για να χωράνε πολλά και να μη  σχίζονται”, μας είπε.

Οι εργαζόμενοι πάντως όταν γέμισαν τις δέκα περίπου σακούλες που τους πήγαν και ξέμειναν, περίμεναν να τους φέρουν κι άλλες.

Μέσα στο λιοπύρι και τη ζέστη είχαν συγκεντρώσει βουνά από πευκοβελόνες και δεν είχαν σακούλες να τα μαζέψουν. 

Η ώρα πλησίαζε 13:00 και σακούλες δεν είχαν φανεί…

“Η διοίκηση του Δήμου οφείλει να προμηθεύει τους εργαζόμενους με τις κατάλληλες σακούλες και λοιπό εξοπλισμό”, κατέληξε ο Πρόεδρος των Εργαζομένων κ. Οικονόμου, “για να γίνεται απρόσκοπτα και αποδοτικότερα η εργασία που προσφέρουν κάτω από αντίξοες συνθήκες πολλές φορές, οι συνάδελφοι σε αυτήν την υπηρεσία αλλά και στις υπόλοιπες και τους αξίζουν πολλά συγχαρητήρια “.

Η κατάσταση αυτή δεν προσφέρεται για εκβιασμούς και απειλές κατά των εργαζομένων όπως  ΕΔΕ που ορισμένοι μεθοδεύουν, βλέποντας τους εργαζόμενους ως εξιλαστήρια θύματα μια αδιαμφισβήτητης πραγματικότητας και της δικής τους ανευθυνότητας. Το Δ.Σ. του Σωματείου εάν και εφ όσον χρειαστεί θα είναι στο πλευρό τους”.

Ο κ. Οικονόμου επισκέφτηκε και αργά το απόγευμα το χώρο του Άλσους, για να διαπιστώσει πως τα βουνά πευκοβελόνων, παρέμεναν στο χώρο αμάζευτα…