Γαβρίλος Αλεξάκης: “Μεγαλόπνοη πρόταση ή τραγωδία;”

Να ευχαριστήσω τους άρχοντες αυτής της πόλης για την υλοποίηση της μεγαλόπνοης πρότασης μου για να μπουν πλάτες στα παγκάκια των πλατειών. Βλέπεις εμείς οι στρατιώτες δεν έχουμε παρά πολύ μεγαλόπνοα σχέδια και ναι είμαστε ευχαριστημένοι με πλάτες στα παγκάκια, με πράσινο στις πλατείες, με παιδικές χαρές ασφαλείς και χωρίς λουκέτα, με καθαρούς και άδειους κάδους, με καθαρούς δρόμους και χωρίς λακούβες και διάφορα άλλα τέτοια μικρά πράγματα που θα θέλαμε να διορθωθούν.

Και βέβαια θα χειροκροτώ κάθε κίνηση (και χωρίς θυμό) που γίνεται για το καλό της πόλης (άσχετα από ποιον γίνεται) και θα καταδικάζω κάθε αδιαφορία, κάθε κακοτεχνία, κάθε έπαρση, και κάθε πισωγύρισμα.

Τώρα εσείς οι στρατηγοί που αυτά τα μικρά πράγματα που για εμάς είναι σημαντικά τα θεωρείται ασήμαντα και τα ειρωνεύεστε (ακόμη δεν έχω καταλάβει ποια είναι τελικά τα σημαντικά) κάντε μεγαλόπνοα σχέδια όπως το μεγαλόπνοο έργο που ονομάσατε τραγωδία συγνώμη έκανε λάθος το πληκτρολόγιο τριλογία ήθελα να γράψω.

Θα ήθελα πάντως να πληροφορήσω τον κάθε ενδιαφερόμενο ότι στις επόμενες εκλογές δεν έχω σκοπό να είμαι υποψήφιος, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι θα σταματήσω να ενδιαφέρομαι για τα κοινά, και δεν θα σταματήσω να λέω την γνώμη μου γιατί ενοχλεί κάποιους (που τους βοήθησα κιόλας στο 100%/ στις προηγούμενες εκλογές γιατί πίστεψα σε αυτούς) με “κοντή” μνήμη.

Και βέβαια θα ακούσω όσα έχουν να πουν όλοι οι συμμετέχοντες και αν υπάρχει κάποιος που θα με κάνει να πιστέψω ότι όντως αγαπά αυτήν την πόλη και θέλει να κάνει πράγματα για αυτή θα τον στηρίξω, και έτσι πρέπει να κάνουν πιστεύω όλοι οι πολίτες που θέλουν το καλό της πόλης.

Υγ1 Δεν χρειάζεται να δω καμία παρουσίαση για να διαπιστώσω ότι εσείς γελάτε που σας πιστέψαμε, κι εμείς κλαίμε που σας στηρίξαμε.

Υγ2 Δεν χρειάζεται και να είσαι καλός στα μαθηματικά για να ξέρεις ότι το μηδέν όσα μηδενικά και να σέρνει πίσω του (γιατί σέρνει πολλά) πάλι μηδέν παραμένει

Υγ3 Το να προσβάλεις, να ειρωνεύεσε και να βρίζεις ανθρώπους δεν σε κάνει άρχοντα. Άρχοντα σε κάνει η ευγένεια, η καλοσύνη και το φιλότιμο…

Άντε βρες τα

Γαβρίλος Αλεξάκης