Φωτιά σε ακαθάριστο οικόπεδο στην οδό Παύλου Μελά και Τσακάλωφ


Πριν λίγη ώρα σβήστηκε  πυρκαγιά στην Άνω Αγία Βαρβάρα στη συμβολή των οδών Π. Μελά και Τσακάλωφ, σε ακαθάριστο οικόπεδο, σε  κατοικημένη περιοχή, πριν απειληθούν κατοικίες.

Ευτυχώς η έγκαιρη παρέμβαση από τους περίοικους, της πυροσβεστικής, αλλά και της υδροφόρας του Δήμου, δεν άφησαν την φωτιά να εξελιχθεί και κρατήθηκε εντός ακάλυπτου χώρου, κατακαίγοντας έκταση περίπου μισού στρέμματος.

“Οι περίοικοι πρόλαβαν με λάστιχα και κουβάδες την εξάπλωση και την περιόρισαν μέχρι να εμφανιστεί η υδροφόρα του Δήμου και η Πυροσβεστική”, μας ενημέρωσε κάτοικος της περιοχής.

Η Πυροσβεστική υπηρεσία με δύο οχήματα ολοκλήρωσε την κατάσβεση της πυρκαγιάς, ενώ η υδροφόρα του δήμου δεν χρειάστηκε να παρέμβη.

Το χρόνιο πρόβλημα μη καθαρισμού των οικοπέδων από τους οικοπεδούχους ή το Δήμο δεν έχει λυθεί, παρ΄ ότι ο ιδιοκτήτης της συγκεκριμένης έκτασης είχε ενημερωθεί σχετικά από το δήμο.

“Ειδικά την περίοδο αυτή είναι επιβεβλημένο να είναι πρωταρχικός στόχος του Δήμου”, σημειώνει στο διαδίκτυο συμπολίτης μας

Να σημειωθεί ότι η φωτιά ξεκίνησε από μικρά παιδιά τα οποία  περιφέρονταν στην περιοχή, σύμφωνα με πληροφορίες κατοίκων.

Ο Δήμος οφείλει να επιταχύνει  τον  καθαρισμό όλων των χωρών γύρω και κάτω από το Πάνθεον για να μη χαθεί ένας μοναδικός χώρος πρασίνου και για να μην κινδυνεύσουν άνθρωποι και σπίτια να καούν, όπως βεβαίως και των υπολοίπων χώρων μέσα στην πόλη, τα ρέματα και τα Άλση.