Ξέμεινε ο δήμος από σακούλες απορριμμάτων, παρά την προμήθεια που έκανε τον Δεκέμβριο;

Έντονες ήταν οι διαμαρτυρίες που ακούσαμε εχθές, από εργαζόμενους της υπηρεσίας κήπων, αλλά μας μετέφεραν και άλλοι, σχετικά με τις σακούλες που δόθηκαν στο προσωπικό  για να δουλέψουν και να μαζέψουν κλαδέματα στο ‘Αλσος ΜΗΤΕΡΑ.

Σακούλες μικρές οι οποίες προορίζονται για τους κάδους απορριμμάτων σε πλατείες και παιδικές χαρές για τα μικροσκουπιδάκια και στις οποίες δεν χωρά ούτε το φτυάρι να μπει μέσα, μας είπαν.

Συγκεκριμένα άλλη εργαζόμενη μας έδειξε μια από τις σακούλες, λέγοντας πως χρησιμοποίησε δικές της, που είχε πάρει για το σπίτι της, προκειμένου να κάνει δουλειά.

Οι σακούλες που μας  δόθηκαν για χρήση είναι μικρές και άλλες λεπτές και σκίζονται εύκολα μας είπαν.

Οι εργαζόμενοι εχθές χρησιμοποιούσαν ότι σακούλες έβρισκαν. Είδαμε ακόμα και από καταστήματα για να βάλλουν μέσα κλαδιά.

Πάντως σχετικά με το θέμα των σακουλών απορριμμάτων του δήμου, από παλαιότερα υπήρχε θέμα.

Τον Νοέμβριο του 2021, η εφημερίδα μας είχε αποκαλύψει πως ο δήμος μας χρησιμοποιούσε σακούλες με το λογότυπο “ΔΗΜΟΣ  ΑΛΙΜΟΥ”.

Την επομένη, μετά το δημοσίευμά μας, οι σακούλες αυτές εξαφανίστηκαν, ενώ ο δήμος είχε προχωρήσει σε παραγγελία – προμήθεια διαφόρων σακουλών απορριμμάτων, εκείνη την περίοδο, αξίας 8.481,60 €.

Ο τ. Δήμαρχος κ. Γιώργος Καπλάνης στις 2 Δεκεμβρίου 2021, με δελτίο τύπου που κυκλοφόρησε, (πλαϊνή εικόνα), αναφέρονταν  στο ποσόν των 65.000 € για σακούλες σκουπιδιών, από το δήμο.

(Σημ. Σ: το ποσόν που αναφέρει ο κ. Καπλάνης δεν αφορά την προμήθεια που έγινε, αλλά προφανώς Τεχνική έκθεση που αφορά την προμήθεια πλαστικών σάκων απορριμμάτων για τις υπηρεσίες του Δήμου Αγίας Βαρβάρας για χρονικό διάστημα από την υπογραφή της σύμβασης μέχρι 31-8-2023. Κάνουμε τη διευκρίνηση αυτή, προς  αποφυγή τυχόν λανθασμένων εντυπώσεων).

Το ζητούμενο πάντως είναι πως εχθές δεν δόθηκαν στο προσωπικό οι συνηθισμένες πράσινες, μεγάλες, ανθεκτικές σακούλες με το λογότυπο του δήμου μας τυπωμένο σε αυτές, αλλά απλές μικρές και άλλες οικιακής χρήσης, χωρίς τις προδιαγραφές που προβλέπονται;

Ξέμεινε ο δήμος από σακούλες, παρά την προμήθεια που έκανε;

Επιτρέπεται ο δήμος να ξεμείνει από σακούλες;

Αν όντως αυτό συνέβη, δεν μπορούσε να προβλέψει την έλλειψη και να είχε προμηθευτεί σακούλες για την καθαριότητα εγκαίρως;