4η Ειδική Συνεδρίαση του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας για την τρέχουσα αντιπυρική περίοδο

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΔΥΤΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ ΑΘΗΝΩΝ

ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ

Περιστέρι, 09 Ιουνίου 2022

Με  βασικό  θέμα την «Εφαρμογή Μέτρου προληπτικής απαγόρευσης κυκλοφορίας οχημάτων και παραμονής εκδρομέων σε Εθνικούς Δρυμούς, Δάση κ Ευπαθείς Περιοχές κατά τη διάρκεια της Αντιπυρικής περιόδου 2022» πραγματοποιήθηκε διαδικτυακά την Τρίτη 1/6/2022  η 4η Ειδική Συνεδρίαση του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας για την τρέχουσα αντιπυρική περίοδο στην Περιφερειακή Ενότητα Δυτικού Τομέα Αθηνών, υπό την προεδρία του Αντιπεριφερειάρχη Ανδρέα Λεωτσάκου.

Συζητήθηκαν εκτενώς οι εισηγήσεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και των Δασικών Υπηρεσιών, καθώς και οι απόψεις των εκπροσώπων των Δήμων σχετικά με το κλείσιμο δασικών δρόμων.

Στη σύσκεψη συζητήθηκε επίσης ο σχεδιασμός και οι δράσεις πολιτικής προστασίας για την αντιμετώπιση των κινδύνων από την εκδήλωση σεισμικών φαινομένων.

Η κ. Ασημίνα Κούρου, Προϊσταμένη της Δ/νσης Κοινωνικής Αντισεισμικής Άμυνας ΟΑΣΠ, μίλησε για τις δράσεις που υλοποιεί ο Οργανισμός Αντισεισμικής Προστασίας με σκοπό την πληρέστερη  ενημέρωση πολιτών και φορέων για την πρόληψη αλλά και την αντιμετώπιση των κινδύνων από  σεισμό. 

Στην τηλεδιάσκεψη, συμμετείχαν Περιφερειακοί Σύμβουλοι, εκπρόσωποι των Δήμων της Περιφερειακής Ενότητας του Δυτικού Τομέα Αθηνών, της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, της Ελληνικής Αστυνομίας, της Τροχαίας, του Στρατού, του ΟΑΣΠ, των εθελοντικών ομάδων, καθώς και υπηρεσιακοί παράγοντες από την Περιφέρεια.

Ύψιστη προτεραιότητα για τον Περιφερειάρχη Αττικής, κ. Γιώργο Πατούλη, είναι η προστασία των πολιτών και των δασών. Η Περιφέρεια Αττικής βρίσκεται σε επαγρύπνηση και ετοιμότητα για την αντιμετώπιση έκτακτων συνθηκών σε συνεργασία με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς.

Γραφείο Αντιπεριφερειάρχη

ΠΕ Δυτικού Τομέα  Αθηνών

ant.dta@patt.gov.gr