Όλοι παρόντες στην εκδήλωση του ΠΕΣΥΔΑΠ για το Όρος Αιγάλεω

                                                                                                                                                       
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Όλοι παρόντες στην εκδήλωση του ΠΕΣΥΔΑΠ για το Όρος Αιγάλεω
 
Ένα μεγάλο πλήθος εκπροσώπων του πολιτικού κόσμου, της τοπικής αυτοδιοίκησης και κοινωνικών φορέων, τίμησαν χθες με την παρουσία τους σε εκδήλωση του ΠΕΣΥΔΑΠ (Περιβαλλοντικός Σύνδεσμος Δήμων περιοχής Αθήνας – Πειραιά), τους πολύχρονους αγώνες και τις δράσεις που ο Σύνδεσμος αναπτύσσει για την προστασία του Όρους Αιγάλεω. H εκδήλωση στην κατάμεστη αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Κορυδαλλού είχε οργανωθεί με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, αλλά και για να βραβεύσει ο ΠΕΣΥΔΑΠ πρόσωπα του δημόσιου βίου, που όλα αυτά τα χρόνια είχαν πολύτιμη συνεισφορά στην επούλωση διαφόρων «πληγών» του βουνού.

Όπως έδειξε, όμως, η μαζική προσέλευση δημάρχων, βουλευτών, εκπροσώπων της Περιφέρειας και πλήθους πολιτών, στη χθεσινή εκδήλωση επιβεβαιώθηκε ταυτόχρονα και η εμπιστοσύνη που απολαμβάνει από την κοινωνία και ο ίδιος ο ΠΕΣΥΔΑΠ, για όσα έκανε και συνεχίζει να κάνει στο επίπεδο της περιβαλλοντικής αναβάθμισης του Όρους Αιγάλεω και της προστασίας του περιβάλλοντος γενικότερα!

Εκτός από τους βουλευτές της ΝΔ Γιάννη Τραγάκη και Δημήτρη Μαρκόπουλο, αισθητή έκαναν την παρουσία τους δεκάδες δήμαρχοι, αντιδήμαρχοι και δημοτικοί σύμβουλοι περιοχών που γειτνιάζουν με το Όρος Αιγάλεω. Ανάμεσα τους ο δήμαρχος Αιγάλεω Γιάννης Γκίκας, Αγίας Βαρβάρας Λάμπρος Μίχος, Χαϊδαρίου Βαγγέλης Ντηνιακός, Νικαίας – Ρέντη Γιώργος Ιωακειμίδης, Φυλής Χρήστος Παππούς, Κορυδαλλού Νίκος Χουρσαλάς και Περάματος Γιάννης Λαγουδάκης.
Χαιρετισμό έστειλαν ο Γενικός Γραμματέας Περιβαλλοντος Κωνσταντίνος Αραβώσης, ο δημαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης, Κερατσινίου Χρήστος Βρεττάκος και Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας Γιάννης Βούρος.
Η Περιφέρεια Αττικής εκπροσωπήθηκε από την αντιπεριφερειάρχη Πειραιά Σταυρούλα Αντωνακου που μετέφερε τον χαιρετισμό του περιφερειάρχη Γιώργου Πατούλη, τον πρόεδρο του Αναπτυξιακού Οργανισμού Νίκο Παπαγεωργίου, την εντεταλμένη περιφερειακή σύμβουλο εθελοντισμού Ευγενία Μπαρμπαγιάννη και τον περιφερειακό σύμβουλο Δημήτρη Κατσικάρη.
Παρευρέθηκε επίσης ο επιλαχών βουλευτής της ΝΔ Γιώργος Βρεττάκος.

Μιλώντας στο ακροατήριο μίας κατάμεστης αίθουσας, ο πρόεδρος του ΠΕΣΥΔΑΠ Γρηγόρης Γουρδομιχάλης έκανε μία σύντομη παρουσίαση των δράσεων που αναπτύσσει ο Σύνδεσμος στο Όρος Αιγάλεω, με έμφαση στην ολοκλήρωση της προσπάθειας πλήρους αποκατάστασης του ραδιενεργού ΧΑΔΑ Σχιστού, που τερματίζει έναν περιβαλλοντικό «εφιάλτη» για εκατομμύρια κατοίκων του Λεκανοπεδίου. Ο πρόεδρος του ΠΕΣΥΔΑΠ παρουσίασε τα έργα και τις υποδομές πυροπροστασίας που έχουν αναπτυχθεί, ώστε το πολύτιμο όρος Αιγάλεω να καταφέρει και φέτος να βγει «αλώβητο» από τις δασικές πυρκαγιές, που τα τελευταία χρόνια πλήττουν με ένταση την Αττική.

Επιπλεον, ο Γρηγόρης Γουρδομιχάλης παρουσίασε τη πρόταση του ΠΕΣΥΔΑΠ για την απόλυτη, όπως τόνισε, αναγκαιότητα αξιοποίησης του νερού της Ψυττάλειας, χαρακτηρίζοντας ως σοβαρή παράλειψη τη μη ένταξη στο Ταμείο Ανάκαμψης της χρηματοδότησης που απαιτείται.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, ο ΠΕΣΥΔΑΠ τίμησε με απονομή πλακέτας για την πολύτιμη συνεισφορά τους σε όλη αυτήν την προσπάθεια, τον πρόεδρο του Πράσινου Ταμείου Στάθη Σταθόπουλο, την τ. βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Εύη Καρακώστα, την αντιπεριφερειάρχη Πειραιά Σταυρούλα Αντωνάκου και την νομική σύμβουλο του ΠΕΣΥΔΑΠ Ειρήνη Μαρούπα.

Τέλος ειδική αναφορά, συνοδευόμενη από τιμητική πλακέτα, έγινε στον τέως αναπληρωτή Υπουργό Περιβάλλοντος Σωκράτη Φάμελλο, που με απόφασή του εγκριθηκε η Δ’ φάση αποκατάστασης του ΧΑΔΑ.

Όλοι οι παραπάνω, στάθηκαν σε κρίσιμες στιγμές δίπλα στις προσπάθειες του ΠΕΣΥΔΑΠ διαδραματίζοντας καταλυτικό ρόλο στην χρηματοδότηση και στην απεμπλοκή από τα εμπόδια και τα πρωτοφανή κωλύματα που προκαλούσαν τα ιδιωτικά συμφέροντα και η κρατική γραφειοκρατία.

Περιβαλλοντικός Σύνδεσμος Δήμων περιοχής Αθήνας – Πειραιά

τηλ. επικοινωνίας: 210-4015451 φαξ: 210-4015452