Παγκόσμια Ημέρα Ποδηλάτου: 3 Ιουνίου 2022 Ηλεκτρικά Ποδήλατα στην Αγία Βαρβάρα

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Εξασφαλίσαμε χρηματοδότηση ύψους 309.792,92 € για προμήθεια  και εγκατάσταση  ολοκληρωμένου συστήματος κοινόχρηστων ηλεκτροκίνητων ποδηλάτων στο δήμο μας. Στη μελέτη εφαρμογής  καταγράφονται οι λειτουργικές και τεχνικές προδιαγραφές και τα προτεινόμενα σημεία χωροθέτησης των σταθμών, τα οποία προτείνονται να είναι έξι (6), όπως αυτά αποτυπώνονται στον παρακάτω  χάρτη:

  1. Σταθμός ΜΕΤΡΟ Αγία Βαρβάρα (Πλατεία Παναγίας Ελεούσας)
  2. Προφήτης Ηλίας (Π. Π. Γερμανού)
  3. Ραιδεστού & Διομήδη Κομνηνού ( Σχολεία)
  4. Πλατεία Βάρναλη
  5. Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής «Ελένη Φωκά»
  6. Αθλητικές εγκαταστάσεις ΟΤ 668, 669 ( έναντι πλατείας Ελευθερίας)

Οι σταθμοί φόρτισης που θα περιλαμβάνουν και τερματικό θα εγκατασταθούν στην θέση 1 και 2, ενώ οι άλλοι 4 σταθμοί θα εγκατασταθούν στα υπόλοιπα προαναφερόμενα σημεία.

Το συγκεκριμένο σύστημα ηλεκτρικών ποδηλάτων θα έχει στόχο  τη μείωση της κυκλοφορίας των αυτοκινήτων στην πόλη, τη διευκόλυνση των υπολοίπων μέσων μαζικής μεταφοράς και τον περιορισμό της μόλυνσης του περιβάλλοντος και του  θορύβου.

Επαναπροσδιορίζουμε βασικές αξίες και προτεραιότητες της ζωής μας, αναγνωρίζοντας τα οφέλη της χρήσης του ποδηλάτου στην υγεία, στο περιβάλλον και την αειφόρο ανάπτυξη και  συμπορευόμαστε με την ρήση του Αντόνιο Κουντέρες: «Σε αυτή την Παγκόσμια Ημέρα Ποδηλάτου, λέω σε όλους τους ποδηλάτες του κόσμου: Συνεχίστε να κάνετε πετάλι».