Εργαστήριο Κοινωνικών Δεξιοτήτων Ε΄ Τάξη του Β Δημοτικού

Τετάρτη 1 Ιουνίου. Ο κύκλος – αφιέρωμα για τις Οργανώσεις και την Αξία του Εθελοντισμού κλείνει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Σήμερα είχαμε τη Χαρά και την Τιμή να έχουμε Παρέα μας στη βιβλιοθήκη μας έναν από τους πιο δοτικούς Ανθρώπους που έχω γνωρίσει στη ζωή μου.

Η Βάσω η Φίλη – αμέσως μόλις ξεπέρασε την περιπέτεια της υγείας της- ήρθε στο σχολείο μας να Μοιραστεί μαζί μας τις γνώσεις, την εμπειρία και την απίστευτη Θέληση της για Προσφορά στον διπλανό.

Στις δύο ώρες που ήταν στη συντροφιά μας αναφέρθηκε στις πολυσχιδείς διαστάσεις και εκφάνσεις του ρόλου της ως Εθελόντρια τόσο στην Αγία Βαρβάρα αλλά και ευρύτερα.

Από υποστήριξη σε ανθρώπους Τρίτης Ηλικίας, δρομείς σε Μαραθώνιο, ανάπηρους αθλητές.

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε για τον κρίσιμο ρόλο των εθελοντών στον τομέα της προστασίας των δασών, μετά από τα περασμένα δραματικά Καλοκαίρια.

Ξεχωριστή, εξάλλου, και άκρως ενδιαφέρουσα για τους μαθητές μας η αναφορά της στο κομμάτι του ρόλου της διασώστριας και των φυσικών καταστροφών. Ανοίξαμε τη βαλίτσα του διασώστη. Ψηλαφίσαμε την αλουμινο κουβέρτα, το ειδικό ψαλίδι τους κι όλα τα υπόλοιπα βέλη στη φαρέτρα κάθε διασώστη.

Μιλώντας τα Παιδιά για τις Εμπειρίες τους απ’την φροντίδα αδέσποτων ζώων ήρθε αβίαστα το Κίνητρο πίσω από Όλα αυτά…

“Κάθε φορά που βλέπω το χαμόγελο στον διπλανό μου να επιστρέφει Νιώθω … Αγαλλίαση”, είπε η Βάσω. Αυτό!

Προς το τέλος οι μαθητές μας της χάρισαν μία τρισδιάστατη χειροποίητη κάρτα με μερικές από τις εθελοντικές δραστηριότητες της ξεχωριστής καλεσμένης κι ένα μεγάλο Ευχαριστώ!

Ανανεώσαμε το ραντεβού μας για την επόμενη σχολική χρονιά με μία δράση προσομοίωσης στο Πεδίο.

Σας ευχαριστούμε θερμά κυρία Βάσω, καλή μας Φίλη!!!

Θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά και τη Μαρία την Μπακοπούλου, την Κοινωνική Λειτουργό μας, η οποία υπήρξε Συνοδοιπόρος σε αυτό το Ταξίδι!

Εμείς την επόμενη Τετάρτη στην πράσινη αυλή θα ξετυλίξουμε απ’την αρχή Παρέα με τα Παιδιά το κουβάρι αυτού του θαυμαστού φετινού Ταξιδιού που μας χάρισε απίστευτες συγκινήσεις και μας έκανε να προσπαθούμε να μπούμε στα παπούτσια του Άλλου, όσο δύσκολο κι εάν είναι αυτό!

Ευθύμιος Χατζηευσταθίου