Ο Σύλλογος Ποντίων Αγ. Βαρβάρας «Ο ΦΑΡΟΣ», στο «Αποστολοπούλειο» Πνευματικό Κέντρο Τρίπολης

Ο Σύλλογος Ποντίων Αγ. Βαρβάρας «Ο ΦΑΡΟΣ» συμμετείχε στην Εκδήλωση μνήμης για τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου που διοργάνωσε ο Σύλλογος Ποντίων Αρκαδίας στο «Αποστολοπούλειο» Πνευματικό Κέντρο Τρίπολης, το Σάββατο 28 Μαΐου 2022.

Κεντρικός Ομιλητής ήταν ο κ. Σάββας Καλεντερίδης, Γεωστρατηγικός Αναλυτής.

Στη συνέχεια μέσα από μια Μουσικοαφηγηματική και χορευτική παράσταση (δρώμενα, απαγγελίες, ποιήματα για την Ειρήνη) υπό την καθοδήγηση της Σοφίας Σαββίδου, με τρία χορευτικά τμήματα του Συλλόγου, οι καλεσμένοι Πόντιοι και Μη οδηγήθηκα νοερά στην Αλησμόνητη Πατρίδα του Πόντου.

Ρίγη συγκίνησης προκάλεσε ο 4χρονος Άγγελος που ακολούθησε τα βήματα των Πυρριχιστών, ύψωσε τα χέρια του ψηλά αποδεικνύοντας ότι το μεγαλείο του Ποντιακού Ελληνισμού συνεχίζεται!!

Μουσικά συνόδευσαν ο Σταύρος Σαββιδης (λύρα – τραγούδι) και Σάββας Ηλιάδης (νταούλι).

Η κ. Χατζηπαρασίδου Αργυρώ, Πρόεδρος του Συλλόγου Αρκαδίας και ο κ. Στιλίδης Παναγιώτης πρ. Πρόεδρος εμφανώς συγκινημένοι από όλη την παρουσίαση του Συλλόγου πρόσφεραν δώρα και μετά συνόδευσαν όλους τους συμμετέχοντες σε ένα ζεστό οικογενειακό δείπνο, όπου ακολούθησε ποντιακό γλέντι στην καρδιά της Αρκαδίας.

Στην είσοδο του Πνευματικού κέντρου κατά την διάρκεια της Εκδήλωσης, υπήρχε Έκθεση Ζωγραφικής με τους πίνακες της κ. Μαρίας Σιδέρη, με αναφορά στον Πόντο, όπου με ενδιαφέρον και ενθουσιασμό έβλεπαν οι καλεσμένοι.