Ολοκληρώθηκαν με επιτυχία, οι τέσσερεις εκδηλώσεις της Ένωσης Κρητών της πόλης μας αυτόν τον μήνα, με την χοροεσπερίδα στο Κέντρο ΟΜΑΛΟΣ.

Εχθές το βράδυ Σάββατο 28 Μαΐου, ολοκληρώθηκαν οι τέσσερεις εκδηλώσεις της Ένωσης Κρητών της πόλης μας αυτόν τον μήνα, με την χοροεσπερίδα στο Κέντρο ΟΜΑΛΟΣ.

Τέσσερεις εκδηλώσεις που στέφθηκαν με επιτυχία χάριν της προσπάθειας των μελών του Δ.Σ. της Ένωσης και της αγάπης και εκτίμησης του έργου τους από συμπολίτες μας Κρητικούς και μη.

Δύο χοροεσπερίδες, μία παρουσίαση βιβλίου και η εκδήλωση για την Επέτειο της ΜΑΧΗΣ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ, σε διάστημα λίγων εβδομάδων, δεν είναι μικρό πράγμα.

Ούτε καν μέτριο. Είναι μεγάλο, τεράστιο και άξιο θαυμασμού.

Ο Πρόεδρος της Ένωσης Κρητών κ. Παντελής Πρεντάκης εκ μέρους  των μελών του Δ.Σ. ευχαρίστησε όλους εκείνους που με διάφορους τρόπους βοήθησαν στην επιτυχία των εκδηλώσεων και δράσεων του Κρητικού Φορέα της πόλης μας.

Οι ελάχιστοι που ηθελημένα δεν ανταποκρίθηκαν παρ΄ ότι είχαν την υποχρέωση να δώσουν το παρόν τους, σε αυτήν την προσπάθεια, ας μείνουν μέσα στη μιζέρια τους και τη μνησικακία τους.

Η Ένωση θα τραβάει μπροστά, θα αγωνίζεται και θα πετυχαίνει.

Κατά τη διάρκεια της χθεσινοβραδινής εκδήλωσης, η Ένωση βράβευσε δυο επιφανείς συμπολίτες μας για την πρόοδο τους και την βοήθεια κατά καιρούς στην Ένωση.

Πρόκειται για τον Πρόεδρο του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών κ. Γιάννη Χατζηθεοδοσίου και τον επίσης Πρόεδρο του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Πειραιά κ. Γιώργο Ντόζα – Παπαμανώλη.

Ο κ. Χατζηθεοδοσίου παραλαμβάνοντας την τιμητική πλακέτα ευχαρίστησε τον Πρόεδρο της Ένωσης κ. Πρεντάκη για την τιμή που του έκανε η Ένωση και για την προσπάθεια που καταβάλλει το Δ.Σ. της, αυτές τις δύσκολες ώρες να κρατήσει ζωντανή την παράδοση και τον πολιτισμό της Μεγαλονήσου, υποσχόμενος πως πάντα θα είναι στο πλευρό τους.

Ο κ. Μιχάλης Γιάγκας, ο οποίος παρέλαβε την τιμητική πλακέτα εκ μέρους του κ. Γιώργου Ντόζα – Παπαμανώλη, ο οποίος βρίσκεται εκτός Αθηνών, λόγω προγραμματισμένης επαγγελματικής υποχρέωσης, μεταφέροντας τις ευχαριστίες του Προέδρου του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Πειραιά για την τιμή που του έγινε δήλωσε πως τόσο εκείνος όσο και ο ίδιος θα είναι πάντα αρωγοί στις προσπάθειες της Ένωσης, που η πορεία της έχει αποδείξει το μεγάλο και σημαντικό έργο που επιτελεί, τόσο αυτή όσο και οι υπόλοιποι Φορείς της πόλης μας.

Εκτός των δεκάδων συμπολιτών μας στην εκδήλωση παραβρέθηκε ο τ. Δήμαρχος της πόλης μας κ. Γιώργος Καπλάνης, ο τ. Αντιδήμαρχος κ. Σάββας Σαββίδης, οι δημοτικοί σύμβουλοι κ.κ. Μιχάλης Γιάγκας και Μπαντούνα Σταυρούλα, εκπρόσωποι της Ομοσπονδίας Πολιτιστικών Συλλόγων Κρήτης και Κρητικών Σωματείων, ο π. Υπουργός του ΠΑΣΟΚ κ. Μιχάλης Καρχιμάκης, εκπρόσωποι Φορέων της πόλης μας και πολλοί άλλοι φίλοι της Κρήτης.

Η Ένωση ολοκληρώνοντας το χειμερινό πρόγραμμα δραστηριοτήτων, από τώρα σχεδιάζει για τον Σεπτέμβρη.