Επέστρεψε ο δήμος για την αναστήλωση των υπό κατάρρευση περιφράξεων, στο π. γήπεδο μπάσκετ στην Μεγ. Αλεξάνδρου

Επέστρεψε ο δήμος μετά και το χθεσινό δημοσίευμά μας για να ολοκληρώσει τις εργασίες που είχε αφήσει στη μέση στην προχθεσινή του επίσκεψη στο π. γήπεδο μπάσκετ στην Μεγάλου Αλεξάνδρου, για τις αναστηλώσεις των υπό κατάρρευση περιφράξεων.

Θυμίζουμε πως η εξωτερική περίφραξη δέχονταν μεγάλη πίεση από τον κορμό ενός φοίνικα που υπάρχει κοντά της και είχε αρχίσει να ξηλώνεται, ενώ η “εσωτερική” από τις σκουριές ήταν έτοιμη να πέσει.

Η εφημερίδα μας εντόπισε το πρόβλημα και ο δήμος μετά από ένα διήμερο εργασιών αποκατέστησε τις ζημιές και εν μέρει διόρθωσε την κατάσταση.

Αφαίρεσε τα σχοινιά που είχε βάλει για να κρατούν την περίφραξη και σταθεροποίησε τα κάγκελα με τον ορθό τρόπο, δηλαδή με λαμάκια και ηλεκτροσυγκόλληση.

Επίσης αφαίρεσε το κομμάτι της περίφραξης στο σημείο που είναι ο φοίνικας για να τον “ξυρίσει”, αλλά παρά το βαθύ κούρεμα που του έκανε μονόπατα, το κάγκελο δεν μπορεί να ξανατοποθετηθεί, χωρίς όμως να είναι κακό αυτό ή απαραίτητο.

Μόνο που χρειάζεται ο κορμός να “ξυριστεί” στα πλάγια, διότι σε λίγους μήνες θα ξανακουμπήσει στην περίφραξη και ξανά – μανά…

Το συνεργείο επίσης αναστήλωσε την περίφραξη που γράφαμε πως ήταν έτοιμη να καταρρεύσει, αλλά τον γωνιακό ιστό, δηλαδή αυτόν που τραβάει το μεγάλο ζόρι, τον άφησε να γέρνει ετοιμόρροπο.

Ίσως να τον άφησαν έτσι για το μάτι ή σε δουλειά να βρισκόμαστε…