Η ΜΑΧΗ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ – Επετειακή εκδήλωση από την Ένωση Κρητών με αριστουργηματικό τρόπο

Για μια ακόμα φορά η Ένωση Κρητών έδωσε μια ξεχωριστή προσέγγιση και παρουσίαση της “ΜΑΧΗΣ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ”, εχθές το βράδυ, στην επετειακή εκδήλωση που πραγματοποίησε στο Άλσος ΜΗΤΕΡΑ.

Από νωρίς ο κόσμος άρχισε να γεμίζει τα καθίσματα και όταν η εκδήλωση ξεκίνησε υπήρχε πλέον μόνο χώρος για ορθίους.

Ο Πρόεδρος της Ένωσης κ. Πρεντάκης καλωσόρισε τους παραβρισκόμενους λέγοντας συνοπτικά τα μελλοντικά σχέδια της Ένωσης και αναφέρθηκε στις  τρεις τελευταίες διοργανώσεις που πραγματοποίησε καλώντας τον κόσμο να δώσει το παρόν του και στην τελευταία της περιόδου, το Σάββατο 28 Μαΐου στο κέντρο “ΟΜΑΛΟΣ”.

Από τα γραφεία της Ένωσης έφτασε ομάδα μαυροφορεμένων, διαφόρων ηλικιών και ανέβηκε στην εξέδρα καταχειροκροτούμενη, ενώ τα μέλη του Δ.Σ. της Ένωσης κ.κ. Μαρία Πρωτογεράκη και Νίκος Γιαλεσάκης, ξεκίνησαν αφηγήσεις από πραγματικά γεγονότα που συνέβησαν στην Κρήτη,  την ιστορική εκείνη περίοδο.

Το τέλος κάθε εξιστόρησης ακολουθούσε χορός που “έδενε” με την αφήγηση που είχε προηγηθεί, από τα άτομα των χορευτικών τμημάτων της Ένωσης, που ξεσήκωσε τους παρεβρεθέντες.

Στη λύρα ήταν ο Αστρινός Ζαχαριουδάκης και στα λαούτα οι Στέλιος Κλειδής, Μανούσος Πλυμάκης και Νίκος Αλεξάκης

Εκτός των δεκάδων συμπολιτών μας παρόντες ο Βουλευτής κ. Γιάννης Λοβέρδος, ο τ. Δήμαρχος της πόλης μας κ. Γιώργος Καπλάνης συνοδευόμενος από τους δημοτικούς συμβούλους της παράταξής του κ.κ. Πετράκου Τασούλα και Σάββα Σαββίδη, ο δημοτικός σύμβουλος κ. Μιχάλης Γιάγκας με την δημ. σύμβουλο της παράταξης του κ. Σταυρούλα Μπαντούνα.

Παρόντες επίσης εκπρόσωποι  φορέων, από την Ομοσπονδία Πολιτιστικών Κρητικών Σωματείων, εκπρόσωποι κρητικών Συλλόγων κ.ά.

Η παράταξη του κ. Μιχάλη Γιάγκα “ΔΥΝΑΤΗ ΠΟΛΗ”, έκανε την παρακάτω ανάρτηση μετά το τέλος της εκδήλωσης:

Μοναδική συγκίνηση μας χάρισε απόψε η ΈΝΩΣΗ ΚΡΗΤΩΝ ΑΓΊΑΣ ΒΑΡΒΆΡΑΣ στην εκδήλωση μνήμης για τη Μάχη της Κρήτης.
Μας άγγιξε το μεγαλείο των ηρώων της Κρήτης, δοσμένο εξαιρετικά, μέσα από την καθημερινή διάσταση των ανθρώπινων ιστοριών τους.
Κι αυτή η ανθρώπινη διάσταση είναι που τους κάνει Ήρωες! Γιατί υπερέβησαν τα ανθρώπινα όρια υπηρετώντας την Αξιοπρέπεια του Ανθρώπου και την Ελευθερία.
Όπως γνωρίζουν καλά να κάνουν οι Κρητικοί ανά τους αιώνες.
Συγχαρητήρια σε όλους!