Μικρής έκτασης πυρκαγιά εκδηλώθηκε στον χώρο του Ι.Ν. της Αγίας Βαρβάρας

Μικρής έκτασης πυρκαγιά εκδηλώθηκε προχθές το μεσημέρι στον χώρο του Ι. Ν. της Αγίας Βαρβάρας, προς την πλευρά της οδού Παπαφλέσσα, η οποία αντιμετωπίστηκε από την Πυροσβεστική Υπηρεσία που έφθασε εγκαίρως, πριν πάρει μεγάλες διαστάσεις.

Εάν ξέφευγε τότε οι γύρω χώροι του δήμου και του Α Δημοτικού που είναι γεμάτοι ξερά χόρτα, θα λαμπάδιαζαν όπως και μεγάλη περιοχή πέριξ του χώρου της Αποστολικής Διακονίας.

Εκτός χόρτων και κλαδιών λίγων δένδρων η φωτιά έκαψε τηλεφωνικά  καλώδια.

Ευτυχώς που από τον Ναό έγινε αντιληπτή η φωτιά και σβήστηκε γρήγορα.

Εξ αιτίας της πυρκαγιάς και έως ότου αποκατασταθούν οι ζημιές  στις καλωδιώσεις, η πόρτα επί της οδού Παπαφλέσσα θα παραμείνει κλειστή.

Η συγκεκριμένη πόρτα είναι η είσοδος που εξυπηρετεί τους πιστούς προς τον Ι. Ναό, εδώ και πολλές δεκαετίες, αφού η κοντινότερη  είσοδος που υπάρχει είναι επί της Ελ. Βενιζέλου και η οποία απέχει υπερδιπλάσια απόσταση από εκείνη της Παπαφλέσσα.

Η φωτιά προκλήθηκε από παρέα νεαρών ατόμων, όπως εικάζεται και διακρίνεται στο χάρτη που δημοσιεύουμε το σημείο που εκδηλώθηκε.

Αναφορικά με το συμβάν η Αποστολική Διακονία σε ερώτημά μας σχετικά, μας ενημέρωσε ως εξής:

“Ενημερωτικά σας αναφέρω πως εχθές το μεσημέρι βάλανε φωτιά στον εσωτερικό διάδρομο απ’ το πορτάκι της οδού Παπαφλέσσα, με αποτέλεσμα να προκληθούν ζημιές .

Ήλθε η πυροσβεστική και ευτυχώς προλάβαμε τα χειρότερα .

Απ’ ότι λένε οι πέριξ κάτοικοι είδαν μια ομάδα παιδιών να τρέχει απ’ το σημείο αυτό.

Το πορτάκι θα παραμείνει κλειστό μέχρις ότου επισκευαστούν οι ζημιές στα καλώδια του ΟΤΕ”.