“Ο αλεξιπτωτιστής ήταν δικός μας”, παρουσίαση του εξαιρετικού βιβλίου στην Ένωση Κρητών

Με ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκε στην Ένωση Κρητών της πόλης μας, η παρουσίαση του βιβλίου του Ηπειρώτη συγγραφέα Θοδωρή Δεύτου, “Ο αλεξιπτωτιστής ήταν δικός μας”

Κρήτη 1937.

Στον μυστηριακό αρχαιολογικό χώρο της Κνωσού δύο νέα παιδιά, μια Κρητικοπούλα μαθήτρια κι ένας Γερμανός φοιτητής της αρχαιολογίας, ερωτεύονται.

Οι ζωές τους θα περάσουν μέσα από τον λαβύρινθο των γεγονότων και των συνεπειών του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, σε μια Ελλάδα που φλέγεται μέσα στις σελίδες της Ιστορίας.

Μπορεί να επιβιώσει ο έρωτας σε καιρό πολέμου;

Μπορούν να αναγεννηθούν η ζωή και η ελπίδα μέσα από τις στάχτες του θανάτου;
Αρκεί η αγάπη για να βρει ο άνθρωπος το μονοπάτι προς το φως;

Ένα ασπρόμαυρο πάζλ, με εικόνες από την γερμανική αεροπορική απόβαση στην Κρήτη, την αντίσταση στο ηρωικό νησί, τον λιμό της Αθήνας, τον βομβαρδισμό της Δρέσδης, τη μεταπολεμική Ελλάδα μέχρι και τη σύγχρονη οικονομική κρίση, θα μας ταξιδέψει, όσο ενώνουμε τα κομμάτια του, σε εποχές ζοφερές, από εκείνες που δεν θα θέλαμε να βιώσουμε ξανά”.

Για το βιβλίο μίλησαν ο π. Υπουργός κ. Μιχάλης Καρχιμάκης και η κ. Στεργίου, εκπαιδευτικός.

Οι δύο παρουσιαστές έδωσαν διαφορετικές διαστάσεις στο περιεχόμενο του βιβλίου, αλλά με κοινό παρονομαστή πως πρόκειται για το καλύτερο βιβλίου του ταλαντούχου συγγραφέα.

Ο συγγραφέας ευχαρίστησε την Ένωση για το κάλεσμα και την ευκαιρία να μιλήσουν για το βιβλίο του, όπως επίσης για τους δύο παρουσιαστές του έργου του και τους παρευρεθέντες.

Παρόντες στην εκδήλωση εκτός των πολλών συμπολιτών μας η Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. κ. Χαρά Καφαντάρη, ο βουλευτής της Ν.Δ. κ. Γιάννης Λοβέρδος, ο τ. Δήμαρχος κ. Καπλάνης, ο τ. Αντιδήμαρχος κ. Σαββίδης, εκπρόσωποι φορέων, η συγγραφέας κ. Πένυ Παπαδάκη και άνθρωποι των γραμμάτων.

Ο Πρόεδρος της Ένωσης κ. Παντελής Πρεντάκης ανοίγοντας την εκδήλωση τόνισε την προσπάθεια που κάνει η Ένωση, μετά από δύο χρόνια αναγκαστικής απραξίας να επανέλθει σε κανονικούς ρυθμούς.

Αναφέρθηκε στη συνεστίαση που έκανε με επιτυχία η Ένωση πριν δύο εβδομάδες και εκτός της χθεσινής εκδήλωσης, υπενθύμισε την επετειακή εκδήλωση  για τη ΜΑΧΗ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ που θα πραγματοποιηθεί, αύριο στο Άλσος ΜΗΤΕΡΑ και στην συνεστίαση του Σαββάτου 28 Μαΐου στο κέντρο ΟΜΑΛΟΣ.