Εγκαίνια της Έκθεσης Ζωγραφικής με θέμα «Η Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου και η ιστορία του»

Την Παρασκευή 20 Μαΐου 2022, πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια της Έκθεσης Ζωγραφικής με θέμα «Η Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου και η ιστορία του» μέσα από τους πίνακες της Μαρίας Σιδέρη, στο Σύλλογο Ποντίων Αγ. Βαρβάρας Ο Φάρος.

Η Πρόεδρος του Συλλόγου κ. Σοφία Σαββίδου, αφού καλωσόρισε τους καλεσμένους, αναφέρθηκε στο βιογραφικό της Ζωγράφου και πως ο Ιστορικός και Ερευνητής του Πόντου κ. Βασίλης Τσενκελίδης την ενέπνευσε για να δημιουργήσει έργα τέχνης τιμώντας τα θύματα της Γενοκτονίας, αλλά και τις περιόδους που ο Πόντος ανθούσε.

Ο κ. Τσενκελίδης παρουσίασε έναν έναν τους πίνακες και την ιστορία του. Κατά την διάρκεια της παρουσίασης τα χορευτικά τμήματα έδιναν το δικό τους χρώμα στην βραδιά.

Τέλος η κ. Μαρία Σιδέρη εμφανώς συγκινημένη, ανέφερε πως ο Ελληνισμός του Πόντου αποτέλεσε πηγή έμπνευσης για την δημιουργία των έργων της.

Μικρά παιδάκια έδωσαν συμβολικά δώρα στη Ζωγράφο και τον Ιστορικό και όλοι οι καλεσμένοι ξεναγήθηκαν με στην Έκθεση δείχνοντας μεγάλο ενδιαφέρον και ενθουσιασμό.

Η Έκθεση θα διαρκέσει μέχρι την Παρασκευή 27 Μαϊου, καθημερινά 19.00 – 21.00.

Τάξεις σχολείων της πόλης μας και όχι μόνο θα επισκέπτονται την Έκθεση Ζωγραφικής τις πρωινές ώρες.

Σύλλογος Ποντίων Αγ. Βαρβάρας Ο Φάρος