Ισόβια για τον συζυγοκτόνο της Αγίας Βαρβάρας – Τι δηλώνει στην “ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ” η δικηγόρος της οικογένειας της άτυχης Ελένης

Απέναντί του βρέθηκαν οι δύο κόρες του, που υποστήριξαν την κατηγορία εναντίον του αλλά και ο αδερφός του θύματος.

Σε ισόβια κάθειρξη καταδικάστηκε από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Αθηνών ο 75χρονος που δολοφόνησε την εν διαστάσει σύζυγό του στην Αγία Βαρβάρα τον περασμένο Ιούνιο. Η απόφαση του δικαστηρίου ήταν ομόφωνη, ενώ στον κατηγορούμενο του επιβλήθηκε επιπλέον φυλάκιση 15 μηνών καθώς και χρηματική ποινή.

Στην απολογία του ισχυρίστηκε ότι δεν είχε σκοπό να τη σκοτώσει και ότι ήθελε να τη φοβερίσει. Για το όπλο που κατείχε υποστήριξε ότι το είχε πάνω από μία δεκαετία.

Απέναντί του βρέθηκαν οι δύο κόρες του, που υποστήριξαν την κατηγορία εναντίον του αλλά και ο αδερφός του θύματος

Το έγκλημα είχε προκαλέσει σοκ, και η άτυχη Ελένη, 64 ετών, ήταν μία από τις 18 γυναίκες που δολοφονήθηκαν μέσα στο 2021.

Η δολοφονία της έγινε έξω από το σπίτι της, στις 3 Ιουνίου 2021  με την άτυχη γυναίκα να δέχεται δύο σφαίρες. Στη συνέχεια ο δράστης εξαφανίστηκε και παραδόθηκε στην Αστυνομία μετά από ώρες.

Σύμφωνα με τα στοιχεία όπως παρουσιάστηκαν στο δικαστήριο, το ζευγάρι ήταν σε διάσταση από το 2017 και είχαν προβλήματα οικονομικής φύσης αλλά και προσωπικά και συχνά κατέληγαν στο Αστυνομικό Τμήμα. Ο κατηγορούμενος  μετά την πράξη του και ισχυρίστηκε ότι ήταν σαστισμένος και σε άθλια ψυχολογική κατάσταση.

Η δικηγόρος της οκογένειας της άτυχης Ελένης, Γιάννα Παναγοπούλου, έκανε την παρακάτω γραπτή δήλωση στην εφημερίδα μας “ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ”:

«Η ΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΜΙΚΤΟΥ ΟΡΚΩΤΟΥ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΔΙΚΑΙΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΤΟΥ ΘΥΜΑΤΟΣ ΕΠΕΙΤΑ ΑΠΟ ΕΝΑΝ ΠΟΛΥΜΗΝΟ ΔΙΚΑΣΤΙΚΟ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΤΗΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ. ΟΙ ΚΟΡΕΣ ΚΑΙ Ο ΑΔΕΡΦΟΣ ΤΗΣ ΑΠΟΒΙΩΣΑΣΗΣ ΕΠΙΘΥΜΟΥΝ ΚΑΜΙΑ ΑΛΛΗ ΓΥΝΑΙΚΑ ΝΑ ΜΗΝ ΒΙΩΣΕΙ ΤΑ ΟΣΑ ΒΙΩΣΕ Η ΔΙΚΗ ΤΟΥΣ ΕΛΕΝΗ». 
ΓΙΑΝΝΑ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ
ΠΟΙΝΙΚΟΛΟΓΟΣ

Στοιχεία από NEWSPOST.GR  – της Τασούλας Παπανικολάου