Εκλογές ΣΥΡΙΖΑ – Τελικά αποτελέσματα: Πρωτιά Αχτσιόγλου – Ο συμπολίτης μας Γιώργος Μπουγελέκας εκλέχτηκε στην Κ.Ε.


Εκλογές ΣΥΡΙΖΑ – Τελικά αποτελέσματα: Πρωτιά Αχτσιόγλου, 17ος ο Τσακαλώτος – Τα μηνύματα από την εκλογή της νέας Κ.Ε.

Πρώτη τελικά έκοψε το νήμα στην ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ η Εφη Αχτσιόγλου αφού κατάφερε να κερδίσει την Ρένα Δούρου, η οποία προηγείτο τις τελευταίες ώρες, πριν την ολοκλήρωση της καταμέτρησης των ψηφοδελτίων.

Το γεγονός ότι η πρώην υπουργός εργασίας –η οποία δεν ανήκει σε καμία τάση- εξελέγη πρώτη θεωρείται από πολλά στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ως ένα μήνυμα ότι η βάση του ΣΥΡΙΖΑ επιβραβεύει την νέα γενιά των στελεχών που πρωτοστατεί στα κοινωνικά θέματα.

Το ίδιο ακριβώς λένε και για την εκλογή του εργατολόγου Διονύση Τεμπονέρα – ο οποίος ανήκει σε μια μικρή τάση των προεδρικών την ΡΕΝΕ-, και ο οποίος έχει διακριθεί για τις παρεμβάσεις του στα εργασιακά θέματα.

Φυσικά ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει η εκλογή της Ρένας Δούρου και του Νίκου Παππά στην δεύτερη και τέταρτη θέση αντίστοιχα.

Όπως φαίνεται η βάση του ΣΥΡΙΖΑ θέλησε να στείλει ένα μήνυμα προς την κοινωνία ότι εμπιστεύεται τα δύο αυτά στελέχη τα οποία εκ της θέσεως τους βρέθηκαν να αντιμετωπίζουν δικαστικές περιπέτειες. Η Ρένα Δούρου για το Μάτι και την Μάνδρα -ηταν περιφερειάρχης Αττικής -και ο Νίκος Παππάς ως υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής για την ιστορία με τις τηλεοπτικές άδειες.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει η εκλογή τριών πασοκεγενών στη πρώτη δεκάδα της ΚΕ καθώς ο Χρήστος Σπίρτζης βρίσκεται στην θέση 5η θέση, ο Γιάννης Ραγκούσης στην 6η και η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου στην 7η.

Αναμενόμενο θεωρείται από πολλούς το γεγονός ότι ο εκπρόσωπος και ο Γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ βρίσκονται στην πρώτη δεκάδα αφού η βάση του ΣΥΡΙΖΑ έδειξε την εμπιστοσύνη της σε αυτά τα δύο πρόσωπα.

Σε ότι αφορά την “Ομπρέλα” η Θεανώ Φωτίου κατάφερε να βρεθεί στην 12η θέση ενώ πιο κάτω βρίσκονται ο Νίκος Φίλης στην 15η, ο Νίκος Βούτσης 16η, ο Ευκελίδης Τσακαλώτος στην 17η και ο Πάνος Σκουρλέτης στην 22η.

Στην επαρχία η τάση των προεδρικών κέρδισε τις περισσότερες θέσεις φτάνοντας την δύναμη της πάνω από 225 άτομα στο σύνολο των 300 μελών που έχει η ΚΕ.

Σημειώνουμε την επιτυχία του συμπολίτη μας κ. Γιώργου Μπουγελέκα, να εκλεγεί στην Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ, στην 73 θέση από τα 15ο μέλη που εκλέχτηκαν στην Αττική.

Πηγή: PARAPOLITIKA