Ο μεγάλος μαέστρος Ελευθέριος Καλκάνης θριάμβευσε σε έργα Μπετόβεν με τη Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου Αθηναίων

Ο κορυφαίος μαέστρος της Αθήνας Ελευθέριος Καλκάνης θα διεύθυνε με τεράστια επιτυχία έργα Μπετόβεν με τη Συμφωνική Ορχήστρα Δήμου Αθηναίων στο Ολύμπια Δημοτικό Μουσικό Θέατρο Μαρία Κάλλας.

Ένα πλούσιο αφιέρωμα στον Ludwig van Beethoven πραγματοποιήθηκε στις 14 Μαΐου με τις επευφημίες του φιλόμουσου αθηναϊκού κοινού που καταχειροκρότησε τον μεγάλο μαέστρο Ελευθέριο Καλκάνη, τον σολίστ και τους μουσικούς της ορχήστρας για το άρτιο αποτέλεσμα.

Ο Δήμος Αθηναίων συνεχίζει να στηρίζει έμπρακτα τη νέα γενιά ταλαντούχων μουσικών με ακόμα μια συναυλία στο πλαίσιο του Κύκλου Νέα Ταλέντα, όπως και σε αυτό το αφιέρωμα, ξεχώρισε αναμφισβήτητα η παρουσία του δεκαεννιάχρονου βιολονίστα Μάριου Ζυγούρη, ο οποίος ερμήνευσε υπέροχα κάτω από την πολύτιμη παιδαγωγική καθοδήγηση του αρχιμουσικού Ελευθέριου Καλκάνη, μαζί με τη Συμφωνική Ορχήστρα Δήμου Αθηναίων το Κοντσέρτο για βιολί του Ludwig van Beethoven.

Έχοντας ήδη στο ενεργητικό του αρκετές διακρίσεις, ο νεαρός σολίστ μας παρουσίασε ένα από τα πιο απαιτητικά έργα του είδους το οποίο κατέχει κεντρική θέση στην εργογραφία του συνθέτη.

Το πρόγραμμα της συναυλίας συμπλήρωσαν η θυελλώδης Εισαγωγή «Κοριολανός» καθώς και η εμβληματική Συμφωνία αρ. 5.

Η Μουσική διεύθυνση του μεγάλου μαέστρου και συνθέτη της Αθήνας Ελευθέριου Καλκάνη ήταν εμβληματική όπως πάντα προσφέροντας στο Αθηναϊκό κοινό συναυλίες που κοσμούν τις μουσικές δράσεις της πόλης της Αθήνας.

Ήταν μια παραγωγή του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας Δήμου Αθηναίων.

πηγή: KAROUSOS ART CRITICS