Διακοπή κυκλοφορίας στη γραμμή 3 του Μετρό μετά από τηλεφώνημα φάρσα για τοποθέτηση βόμβας στο σταθμό Αιγάλεω

Διακοπή κυκλοφορίας στο Μετρό (γραμμή 3), συνέβη μετά από τηλεφώνημα φάρσα για τοποθέτηση βόμβας στο σταθμό Αιγάλεω, εχθές το απόγευμα.

Αποκαταστάθηκε μετά από ώρα η κυκλοφορία στη γραμμή 3 του Μετρό και την ταλαιπωρία του επιβατικού κοινού.

Είχε προηγηθεί προειδοποιητικό τηλεφώνημα για τοποθέτηση βόμβας στο σταθμό Αιγάλεω, το οποίο αποδείχτηκε πως ήταν φάρσα τελικά.

Ωστόσο, το τηλεφώνημα για την απειλή τοποθέτησης βόμβας προκάλεσε την προληπτική εκκένωση του σταθμού του Μετρό από την ΕΛ.ΑΣ. Ύστερα από έρευνες δεν βρέθηκε κάτι ύποπτο με συνέπεια να λήξει ο συναγερμός.

Σημειώνουμε ότι, άγνωστος τηλεφώνησε στις 18:32 της Παρασκευής (13/5) σε ενημερωτική ιστοσελίδα και ανέφερε πως έχει τοποθετηθεί βόμβα στο μετρό του Αιγάλεω.

Ο άγνωστος ανέφερε ότι η βόμβα θα εκραγεί στις 19:17. Άμεσα στο σημείο έσπευσαν τα ΤΕΕΜ που ερεύνησαν τον χώρο, ενώ ο σταθμός του μετρό εκκενώθηκε.

Η κίνηση των συρμών στη γραμμή 3 του μετρό για μία περίπου ώρα διεξαγόταν μόνο στα τμήματα Νίκαια-Αγία Μαρίνα και Ελαιώνας – Δουκίσσης Πλακεντίας.

Δεν είναι η πρώτη φορά που υπήρξε τηλεφώνημα για βόμβα

Το τηλεφώνημα στις Αρχές με απειλή για τοποθέτηση βόμβας στο μετρό του Αιγάλεω δεν είναι καθόλου σπάνιο -και φυσικά πάντα αποδεικνύεται φάρσα. Μάλιστα, υπάρχει μια… προτίμηση τον Ιούλιο, όπου έχουν καταγραφεί τουλάχιστον τρία περιστατικά τα προηγούμενα χρόνια.

Συγκεκριμένα, απειλές τοποθέτησης βόμβας στον σταθμό του Αιγάλεω είχαν γίνει στις 16 Ιουλίου πέρσι (2021), στις 23 Ιουλίου του 2020, αλλά και στις 18 Ιουλίου του 2019.

Σύμφωνα με τη ΣΤΑΣΥ, ο σταθμός εκκενώθηκε ώστε να διεξαχθεί έρευνα.

Σημειώνεται ότι τα τηλεφωνήματα για τοποθέτηση βόμβας στο σταθμό Αιγάλεω επαναλαμβάνονται ανά τακτά διαστήματα όλα τα χρόνια λειτουργίας του σταθμού χωρίς μέχρι σήμερα να έχει εντοπιστεί ο φαρσέρ.