Ο δήμος “κόντυνε” το τείχος – Ξήλωσε μια σειρά από τις τσιμεντόλιθους, ασπαζόμενος την πρότασή μας…

Έως τώρα, όταν κατασκευάζονταν οι “ατυχείς σχεδιαστικά” εργασίες στο χώρο που έχουν τοποθετηθεί τα πέντε υπεραιωνόβια ελαιόδεντρα, στο πεζοδρόμιο της Ελ. Βενιζέλου, το ένα  ή και τα δύο μέρη από το παραβάν που έχει τοποθετηθεί περιμετρικά και “κρύβει” το χώρο, ήταν πάντα ανοικτά (πλαϊνή φωτογραφία).

Εχθές για πρώτη φόρα, ενώ εργαζόμενοι δούλευαν στο σκάμμα το παραβάν ήταν κλειστό απ΄ όλες τις μεριές και διακρίνονταν οι σιλουέτες τους.

Μας προξένησε εντύπωση και πλησιάσαμε να δούμε.

Και τι είδαμε; Οι εργαζόμενοι να ξηλώνουν την μία σειρά από τους τσιμεντόλιθους που είχαν κτίσει τις προηγούμενες ημέρες, χαμηλώνοντας το τείχος, που “ΕΘΑΒΕ” τα δέντρα και γράφαμε συνεχώς πως έπρεπε να είχε γίνει.

Ο δήμος προφανώς, μπροστά στα σχόλια που ακολούθησαν τις αναρτήσεις μας για το τείχος και τις φωτογραφίες  με τις οποίες αποδεικνύαμε πως τα δέντρα “θάβονταν” από το ύψος των τεσσάρων σειρών τσιμεντόλιθων και ζητούσαμε να ξηλώσει τουλάχιστον την μία σειρά από αυτές, ακολούθησε την προτροπή μας και ξήλωσε την μία σειρά.

Το τοιχίο χαμήλωσε. Όχι όσο θα έπρεπε, αλλά τουλάχιστον “σώθηκε” η κατάσταση όσο γίνονταν.

Μάλιστα όταν πριν ακόμα ολοκληρωθεί το χτίσιμο, αντιληφθήκαμε τι επρόκειτο να συμβεί, γράφαμε ο δήμος να σταματήσει το χτίσιμο.

Ο δήμος δεν μας άκουσε και συνέχισε το χτίσιμο και αφού το ολοκλήρωσε, ξεκίνησε το γκρέμισμα.

Ευτυχώς έστω και τώρα τα δέντρα θα είναι όσο το δυνατόν περισσότερο εμφανή, απ΄ ότι θα ήταν εάν δεν ξηλώνονταν η τέταρτη σειρά τσιμεντόλιθων που είχε κτιστεί.

Βεβαίως σε καμιά περίπτωση δεν θα μπορέσουν τα δέντρα μας να έχουν την εμφάνιση σαν και αυτό από το δήμο Περιστερίου (διπλανή φωτογραφία), αλλά τουλάχιστον δεν θα “θαφτούν” ολοκληρωτικά.

Η κίνηση πάντως του δήμου να ακολουθήσει την πρότασή μας, ξηλώνοντάς  τους τσιμεντόλιθους, απαντά και στα διάφορα σχόλια (ελάχιστα) που έγιναν από διάφορους σχολιαστές που υπεραμύνθηκαν του έργου του δήμου, με τον τρόπο που κατασκευάζονταν, μόνο και μόνο για να αντιπαρατεθούν στα όσα υποστηρίζαμε.

Η εφημερίδα μας όμως, απέκτησε τον καλύτερο σύμμαχο και υποστηρικτή σε όσα έγραφε,  στο “πρόσωπο” του ίδιου του δήμου, ο οποίος εφάρμοσε επακριβώς όσα προτείναμε…

Μία απορία μόνο, μιας και ξεκίνησαν τα σοβαντίσματα εσωτερικά του τείχους.

Το μείγμα είναι κατασκευασμένο  από άμμο  θαλάσσης και ανακατεύτηκε με μονωτικά υλικά ή οι υγρασίες από τα ποτίσματα και τα νερά θα βγαίνουν και θα λερώνουν την εξωτερική πλευρά των  σκουρόχρωμων τσιμεντόλιθων;;;

Εάν όχι ας περαστεί με άσφαλτο για μόνωση εσωτερικά το τείχος των τσιμεντόλιθων…

Απλά ρωτάμε, με κάθε επιφύλαξη του δημοκρατικού δικαιώματός μας, να έχουμε άποψη, γνώμη και να προτείνουμε εποικοδομητικά.

Άλλωστε ο δήμος δε διαλαλεί πως θέλει προτάσεις;;;