Η «σφαίρα» ξαναγυρίζει στον δήμο

   
ΔΗΜΟΣ ΑΓΙΑΣ ΒΑΡΒΑΡΑΣ

 Γραφείο Τύπου                           ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ                                 10/5/2022

Η «σφαίρα» ξαναγυρίζει στον δήμο

Το εμβληματικό γλυπτό του Κυριάκου Ρόκου «Η μοναχική πορεία του κόσμου»  επανατοποθετείται μπροστά στο δημαρχείο, την Κυριακή 15 Μαΐου 2022,  στις 7.00 μ.μ.

Γιορτάζουμε τα αποκαλυπτήριά του με μουσική και χορό από τα τμήματα του Δημοτικού Ωδείου, του Σχολείου Παράδοσης και Λαογραφίας του Δήμου και τους πολιτιστικούς συλλόγους της πόλης, Ηπειρωτών, Κρητών και Ποντίων.

Η αποκατάσταση του χαμένου γλυπτού συμβολίζει την επαναφορά του δήμου σε τροχιά προόδου, αναγέννησης και δημιουργίας ξανά.

O Kυριάκος Ρόκος δήλωσε σχετικά για το έργο:

«Η ΜΟΝΑΧΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟY». Έτσι ονόμασα τούτο το έργο μου.

Η σφαίρα σαν γεωμετρικό σχήμα ήταν, από πάντα, πιο κοντά σε μένα.

Απόδειξη, ότι κυριαρχεί σ΄ όλες μου τις προσπάθειες απελευθέρωσης μηνυμάτων καλά κρυμμένων, άλλοτε στους βράχους που λαξεύω και άλλοτε μέσα απ’  τη   λάσπη που πλάθω.

Καμμιά φορά η σφαίρα αυτονομείται, και φορτωμένη ερωτήματα που μόλις αρχίζουν ν’ αποκαλύπτονται, διαπιστώνει την «ΜΟΝΑΧΙΚΗ ΤΗΣ ΠΟΡΕΙΑ»

Δεν ξέρω τι να ζήλεψαν, ή να φοβήθηκαν εκείνοι που πριν χρόνια την έκλεψαν από τούτο τον ιερό χώρο. Το σπίτι όλων!!!

Μήπως από αγάπη για την Τέχνη; ή μήπως για να τη λιώσει και να εισπράξει τα “τριάκοντα αργύρια ”;

Σημ. “Π”: Η αφίσα της εκδήλωσης διορθώθηκε, μετά από την επισήμανση “λάθους” που γράφαμε, ότι υπήρχε στην αρχική και είχε αναρτηθεί στην επίσημη ιστοσελίδα του δήμου…

Did you like this? Share it:
error: Η Παρούσα ιστοσελίδα δεν επιτρέπει την αντιγραφή του περιεχομένου της κάθε απόπειρα αντιγραφής είναι ποινικό αδίκημα!