Το καλοκαίρι θα λειτουργήσουν οι 3 νέοι σταθμοί του Μετρό προς Πειραιά


Έως το τέλος Αυγούστου αναμένεται να παραδοθούν στο επιβατικο κοινό οι τρεις νέοι σταθμοί του Μετρό στον Πειραιά.

Όπως είχε ανακοινώσει τον Φεβρουάριο ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Κώστας Καραμανλής, οι σταθμοί θα λειτουργήσουν μέσα στο καλοκαίρι και θα ενώνουν το μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας με το αεροδρόμιο της πρωτεύουσας. Οι τρεις νέοι σταθμοί είναι οι: «Μανιάτικα», «Δημοτικό Θέατρο» και «Πειραιάς».

Ο διευθύνων σύμβουλος της Αττικό Μετρό, Νίκος Κουρέτας, μιλώντας στη Lifo ανέφερε πως η λειτουργία τους προβλέπεται να ξεκινήσει πριν εκπνεύσει ο Αύγουστος.

«Ο Πειραιάς προβλέπεται να γίνει ένας από τους μεγαλύτερους συγκοινωνιακούς κόμβους στην Ευρώπη με την παρουσία μετρό, τραμ, προαστιακού αλλά και του λιμανιού. Πρόκειται για την ολοκλήρωση της χάραξης της μεγαλύτερης γραμμής του μετρό, που είναι η γραμμή 3. Αναλογιστείτε τη σημασία των έργων αυτών, αφού πρόκειται να συνδεθεί για πρώτη φορά το μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας με το αεροδρόμιο. Ο στόχος μας είναι οι σταθμοί Μανιάτικα, Πειραιάς και Δημοτικό Θέατρο να παραδοθούν στο κοινό το καλοκαίρι του 2022. Συγκεκριμένα προβλέπεται να τεθούν σε λειτουργία ως το τέλος του φετινού Αυγούστου».