Κατασκευάζεται ένα τεράστιο ακαλαίσθητο παρτέρι στο πεζοδρόμιο της Ελ. Βενιζέλου για τα υπεραιωνόβια ελαιόδεντρα, τα οποία “θάβονται”

Συνεχίστηκε και εχθές Σάββατο το κτίσιμο του τείχους (κάποιοι το αποκαλούν παρτέρι) στο πεζοδρόμιο της Ελ. Βενιζέλου, απέναντι από το Σχολικό Συγκρότημα, που έχουν τοποθετηθεί τα πέντε υπεραιωνόβια ελαιόδεντρα που μας χάρισε  η ERGOSE.

Το πολύ ρηχό σκάμμα που ανοίχτηκε εξ΄ αρχής και γράφαμε από την πρώτη στιγμή https://proodeutiki.gr/?p=158808  σε σχέση με τον όγκο των ριζών των δένδρων, οδήγησαν το δήμο να κτίζει τώρα ένα υψηλό τοιχίο γύρω – γύρω και να το γεμίσει στη συνέχεια με χώμα για να σταθεροποιηθούν τα δένδρα.

Τέσσερεις  σειρές τσιμεντόλιθοι και το πρέκι που θα πέσει από πάνω τους θα ξεπεράσουν τους 70 πόντους σε ύψος, δημιουργώντας έναν ακαλαίσθητο τεράστιο όγκο  στο πεζοδρόμιο, που θα αποσπά την προσοχή των περαστικών, από αυτά καθ΄ αυτά τα δένδρα, που γίνεται προσπάθεια ανάδειξής τους, αλλά και θα κρύβει μέρος των κορμών και την  επαφή  τους με το χώμα (μάνα γη).

Ορισμένοι κορμοί από τα δένδρα θα “θαφτούν” και δεν θα είναι πλέον ορατοί, που αυτή είναι και η ομορφιά, αυτών των δένδρων και όχι τόσο το φύλλωμα τους…

Εάν επρόκειτο για ξεχωριστές ζαρντινιέρες, μία για κάθε δένδρο θα ήταν διαφορετικό το αποτέλεσμα. Τώρα αυτό το τεράστιο υπερυψωμένο παρτέρι πιθανότατα να είναι ακαλαίσθητο, ακόμα και με την τοποθέτηση φωτιστικών σωμάτων σε αυτό.

Προτείνουμε να ξηλωθεί τουλάχιστον η μία στρώση από τους τσιμεντόλιθους, για την ανάδειξη των κορμών των δένδρων και της όσο γίνεται “ελαφρότερης” παρέμβασης στο περιβάλλοντα χώρο…

Βεβαίως η καλαισθησία, είναι κάτι σχετικό και δεν μπορούμε να συμφωνούμε όλοι. Σε άλλους μπορεί να αρέσει σε άλλους όχι.

Εμείς καταγράφουμε την άποψή μας από τώρα, πριν την ολοκλήρωση του έργου και όχι μετά Χριστό Προφήτες…