Εκπαιδευτική Επίσκεψη πραγματοποίησε η Γ΄ τάξη του 4ου Δημοτικού Σχολείου της πόλης μας, στον “ΦΑΡΟ”


Εκπαιδευτική Επίσκεψη πραγματοποίησε η Γ΄ τάξη του 4ου Δημοτικού Σχολείου της πόλης μας, με τους δασκάλους, το πρωί της 4ης Μαΐου 2022 στο Σύλλογο Ποντίων Αγ. Βαρβάρας «Ο ΦΑΡΟΣ».

Η Πρόεδρος κ. Σοφία Σαββίδου, αφού τους καλωσόρισε τους μετέφερε μ’ ένα ξεχωριστό τρόπο στην Αλησμόνητη Πατρίδα του Πόντου με αφήγηση, ιστορικά ντοκουμέντα και προβολή οπτικοακουστικού υλικού. Ιδιαίτερα αναφέρθηκε στη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου.

Τα παιδάκια παρακολούθησαν επίσης και την ταινία μικρού μήκους του Συλλόγου «Τη Πόντου οι Αντάρτες» με μεγάλο ενδιαφέρον και προσοχή.

Στη συνέχεια ξεναγήθηκαν στους χώρους του Συλλόγου, το Λαογραφικό τμήμα, την Έκθεση Φωτογραφιών και έφτασαν και στη Βιβλιοθήκη – Αναγνωστήριο, όπου μελέτησαν τίτλους βιβλίων και διάβασαν κείμενα.

Κεράστηκαν και πιάστηκαν στον κύκλο χορεύοντας ποντιακό χορό.

Έφυγαν με τις καλύτερες εντυπώσεις, αλλά και πολλές γνώσεις για την 19η Μαϊου: Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου.

Ήδη έχουν προγραμματιστεί να επισκεφτούν το Σύλλογο και άλλες τάξεις σχολείων, για να γνωρίσουν την Ιστορία των Ελλήνων του Πόντου, αλλά και το έργο του Συλλόγου.