Σύγκληση Σ.Ο.Π.Π. στην Π.Ε. του Δυτικού Τομέα Αθηνών λόγω της έναρξης της αντιπυρικής περιόδου

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΔΥΤΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ ΑΘΗΝΩΝ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ
Περιστέρι, 4 Μαΐου 2022

Σύγκληση Σ.Ο.Π.Π. στην Π.Ε. του Δυτικού Τομέα Αθηνών λόγω της έναρξης της αντιπυρικής περιόδου.

Επ’ αφορμής της έναρξης της αντιπυρικής περιόδου 2022 διενεργήθηκε συνεδρίαση του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας του Δυτικού Τομέα Αθηνών μέσω τηλεδιάσκεψης υπό την προεδρία του Αντιπεριφερειάρχη κ. Ανδρέα Λεωτσάκου, για τον έγκαιρο σχεδιασμό και το βέλτιστο συντονισμό δράσεων όλων των εμπλεκόμενων φορέων.

Στη διαδικτυακή συνεδρίαση, στην οποία συμμετείχαν Περιφερειακοί Σύμβουλοι, εκπρόσωποι των Δήμων της Περιφερειακής Ενότητας του Δυτικού Τομέα Αθηνών, της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, της Ελληνικής Αστυνομίας, της Τροχαίας, του Στρατού, των εθελοντικών ομάδων, καθώς και υπηρεσιακοί παράγοντες από την Περιφέρεια και την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής, συζητηθήκαν ως θέματα τα εξής:

• Σχεδιασμός και δράσεις Πολιτικής Προστασίας για την πρόληψη και την αντιμετώπιση κινδύνων από την εκδήλωση δασικών πυρκαγιών κατά την αντιπυρική περίοδο 2022. Πορεία υλοποίησης προληπτικών δράσεων στο πλαίσιο της προετοιμασίας όλων των εμπλεκομένων φορέων για την αντιπυρική περίοδο 2022.

• Προληπτική απαγόρευση κυκλοφορίας σε δάση και δασικές εκτάσεις. Επικαιροποίηση απόφασης και συζήτηση θεμάτων που αφορούν στον τρόπο εφαρμογής του μέτρου.

Στο επίκεντρο της συζήτησης ήταν κυρίως ο στρατηγικός σχεδιασμός, η πορεία των προληπτικών δράσεων και οι συντονισμένες ενέργειες για την ετοιμότητα των υπηρεσιών της Περιφέρειας Αττικής και της Περιφερειακής Ενότητας του Δυτικού Τομέα Αθηνών. Έγινε ιδιαίτερη μνεία στη διασφάλιση της επικοινωνίας όλων των συναρμόδιων φορέων λόγω της έναρξης της αντιπυρικής περιόδου και δυνάμει ακραίων φαινομένων, με σημαντική τη συμβολή των εθελοντικών οργανώσεων στα ζητήματα Πολιτικής Προστασίας και τη συνδρομή τους κατά την εκδήλωση πυρκαγιών.

Διαρκής μέριμνα του Περιφερειάρχη Αττικής, κ. Γιώργου Πατούλη, είναι η διασφάλιση της ανθρώπινης ζωής και η προστασία της περιουσίας των πολιτών. Σε συνεχή συνεργασία και επαγρύπνηση ο πρώτος και δεύτερος βαθμός Αυτοδιοίκησης ενεργούν με συντονισμένες και προληπτικές δράσεις για την αντιπυρική θωράκιση της Αττικής.

Γραφείο Αντιπεριφερειάρχη
ΠΕ Δυτικού Τομέα Αθηνών
ant.dta@patt.gov.gr