Συνεχίζονται οι στάσεις εργασίας από τους απλήρωτους εργαζομένους. Συναντήθηκαν με τον Δήμαρχο κ. Καπλάνη.

Σήμερα το πρωί οι απλήρωτοι εργαζόμενοι στη ΔΗΚΕΑΒ πραγματοποίησαν στάση εργασίας, όπως άλλωστε είχαν ανακοινώσει από την προηγούμενη εβδομάδα.

Είναι τέσσερεις μήνες απλήρωτοι, ενώ το κύριο αίτημά τους, να μεταβιβαστούν στο οργανόγραμμα του Δήμου και να πληρώνονται από αυτόν απευθείας, έχει βαλτώσει.

Συγκεντρώθηκαν έξω από το Δημαρχείο της πόλης μας με αγωνιστική διάθεση και αποφασισμένοι να πετύχουν τους σκοπούς τους, που δεν είναι άλλοι παρά η πληρωμή των δεδουλευμένων και όπως γράφουμε παραπάνω η ένταξή τους στο προσωπικό του Δήμου.

Στη σημερινή δραστηριότητά τους, παρούσα από τους Δημοτικούς Συμβούλους των παρατάξεων της Αντιπολίτευσης ήταν μόνο η επικεφαλής της “ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΝΩΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ” κ. Νίκη Σιαραμπή, όπως μας πληροφόρησε η κ. Ανδρέου Βούλα, μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής των απλήρωτων εργαζομένων.

Σε ερώτηση μας εάν οι υπόλοιποι Δημοτικοί Σύμβουλοι της Αντιπολίτευσης είχαν ενημερωθεί να προσέλθουν για συμπαράσταση στον αγώνα των εργαζομένων, μας δήλωσε πως όλοι ενημερώθηκαν με τον ίδιο τρόπο, αλλά μόνο η κ. Σιαραμπή παρευρέθηκε, η οποία τους συνόδευσε και στο γραφείο του Δημάρχου κ. Γιώργου Καπλάνη.

Η κ. Ανδρέου επίσης μας ενημέρωσε, ότι παρεβρίσκονταν 4 εκρόσωποι του ΜΕΤΑΟΤΑ και μέλη του Γενικού Συμβουλίου της ΠΟΕ ΟΤΑ, το συνδικάτο των ΟΤΑ, μέλη του ΠΑΜΕ και μέλος του ΣΥΡΙΖΑ. Επίσης μέλη της Ένωσης Γυναικών και του Συλλόγου Γονέων, οι οποίοι συμπαραστάθηκαν στο δίκαιο αγώνα τους.

”Θέλουμε να τους εκφράσουμε τις ευχαριστίες μας για την στηρίξή τους και ελπίζουμε να συνεχίσουν να μας στηρίζουν στις επόμενες κινητοποιήσεις μας και προσκαλούμε εκ νέου τις επόμενες ημέρες και τους υπόλοιπους Δημοτικους Συμβούλους που ίσως δεν μπόρεσαν να παρευρεθούν σήμερα” κατέληξε η κ. Ανδρέου.

Στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο γραφείο του Δημάρχου οι εργαζόμενοι του έθεσαν τα αιτήματά τους.

Ο κ. Καπλάνης τους δήλωσε πως συμπαραστέκεται στον αγώνα τους και πως έχει απευθυνθεί τόσο στη ΚΕΔΕ, στην ΠΕΔΑ και άλλους αρμόδιους φορείς προκειμένου να λυθεί το θέμα της μισθοδοσίας. Τους ενημέρωσε επίσης πως έως το τέλος του μήνα θα εξασφαλιστούν ορισμένα χρήματα, ικανά να αποπληρωθούν τουλάχιστον οι δύο από τους τέσσερεις μισθούς που τους οφείλει η ΔΗΚΕΑΒ.

Για το θέμα της μετάβασης των εργαζομένων από τη ΔΗΚΕΑΒ στο Δήμο, ο Δήμαρχος κ. Καπλάνης τους ενημέρωσε πως για να μην υπάρξει κανένα λάθος και όλα να γίνουν νόμιμα και μόνιμα έχει απευθυνθεί στο Ελεγκτικό Συνέδριο και περιμένει απάντηση επί του θέματος.

Δεσμεύτηκε επίσης να φέρει το θέμα σε κάποια συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, ώστε να παρθεί απόφαση επί του αιτήματος των εργαζομένων.

Η κ Ανδρέου μας ενημέρωσε πως γνωρίζει πως Δημοτικοί Σύμβουλοι μαζεύουν υπογραφές σε αίτημά τους, το θέμα των εργαζομένων να συζητηθεί στην επόμενη συνεδρίαση και όχι σε κάποια αόριστα επόμενη και εξέφρασε την ελπίδα της πως όλοι οι Δημοτικοί Σύμβουλοι θα ανταποκριθούν και θα υπογράψουν το σχετικό αίτημα.

Όπως μας πληροφόρησε ακόμα η κ. Ανδρέου, οι κινητοποιήσεις θα συνεχιστούν με στάσεις εργασίας αύριο ΤΡΪΤΗ 29 Σεπτεμβρίου και την ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 2 Οκτωβρίου.