Ξεκινούν τις στάσεις εργασίας οι απλήρωτοι εργαζόμενοι της ΔΗΚΕΑΒ

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΗΚΕΑΒ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ / 27-9-2015

Οι εργαζόμενοι της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Αγίας Βαρβάρας, όπως σας είχαν ενημερώσει θα πραγματοποιήσουμε επαναλαμβανόμενες στάσεις εργασίας :

Δευτέρα και Τρίτη 28 και 29/9/2015 και Παρασκευή 2/10/2015  από 8:00-12:00.

Μέχρι την Παρασκευή το μεσημέρι είχαμε απόφαση για πλήρη στήριξη και συμμετοχή από το Σωματείο του Δήμου μας.

Την Παρασκευή το μεσημέρι πραγματοποιήθηκε συνάντηση του Δ.Σ του Σωματείου με τον Δήμαρχο.

Από το σύνολο των 12 αιτημάτων που έθεσε το Σωματείο, εκ των οποίων τα 11 ως επί το πλείστον αφορούσαν το μόνιμο και αορίστου χρόνου προσωπικό, επιλύθηκαν με χρονοδιάγραμμα ή θα επιλυθούν.

Για το θέμα των εργαζομένων της ΔΗ.Κ.Ε.Α.Β που παραμένουν απλήρωτοι για 4 μήνες, η θέση του Δημάρχου ήταν αυτή που ξέρουμε εδώ και πολύ καιρό, δηλαδή περιμένει τις επιχορηγήσεις  για να καλύψει τις μισθοδοσίες των εργαζομένων. Οι επιχορηγήσεις  αυτές όμως δεν καλύπτουν το σύνολο που οφείλεται στους εργαζόμενους.

Δεν υπήρξε καμία δέσμευση από μέρος του, ούτε δόθηκε κάποιο χρονοδιάγραμμα για την αποπληρωμή μας, αλλά ούτε για τη σταθερή μισθοδοσία μας και τη μεταφορά μας στο Δήμο.

Με 6 ψήφους υπέρ και 1 ψήφο κατά, το Σωματείο αποφάσισε να αναστείλει τις κινητοποιήσεις, με τη δικαιολογία ότι εφόσον ο Δήμαρχος  ικανοποίησε τα 10 από τα 12 αιτήματά μας, πετάμε στον καιάδα τα υπόλοιπα, περιμένουμε μέχρι την υλοποίησή τους και προχωράμε σε στάσεις εργασίας αργότερα, αγνοώντας το σημαντικό ζήτημα τόσων οικογενειών.

Θα περιμέναμε από τα μέλη του Δ.Σ που αποφάσισαν  να κλείσουν τον αγώνα μας πριν καν ξεκινήσει να δείξουν τουλάχιστον την αλληλεγγύη τους και να  στηρίξουν τις κινητοποιήσεις που αποφάσισαν οι συνάδελφοι τους. Να καταγγείλουν την απλήρωτη εργασία που εφαρμόζει η Δημοτική Αρχή. Δυστυχώς όμως για άλλη μία φορά απέδειξαν πόσο εμποτισμένοι είναι στον εργοδοτικό συνδικαλισμό.

Επειδή οι εργαζόμενοι της ΔΗ.Κ.Ε.Α.Β, το έχουν ξαναδεί το έργο αυτό, υποστήριξη από το Σωματείο δεν υπήρξε ποτέ και ούτε πρόκειται να υπάρξει, εκτός εξαιρέσεων, συνεχίζουμε τις κινητοποιήσεις μας, όπως ακριβώς είχαν ανακοινωθεί, μέχρι επιλύσεως των αιτημάτων μας.

ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΓΙΑ ΤΑ ΔΕΔΟΥΛΕΜΕΝΑ ΚΑΙ ΤΗ ΣΤΑΘΕΡΗ ΜΙΣΘΟΔΟΣΙΑ ΜΑΣ

ΣΑΣ ΘΕΛΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ ΜΑΖΙ ΜΑΣ

Η ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΗΣ ΔΗ.Κ.Ε.Α.Β