Αποκαταστάθηκε και η δεύτερη ζημιά σε αγωγό της ΕΥΔΑΠ, στην κάτω Αγία Βαρβάρα, αργά εχθές το βράδυ – Προβληματικό και πεπαλαιωμένο το δίκτυο ύδρευσης στην πόλη μας

Αργά εχθές το βράδυ ολοκληρώθηκε η αποκατάσταση της παροχής νερού σε περιοχή της κάτω Αγίας Βαρβάρας, από συνεργείο της ΕΥΔΑΠ.

Από το πρωί εχθές Κυριακή του Πάσχα υπήρξε βλάβη στην οδό Μαρίνου Αντύπα η οποία αντιμετωπίστηκε από συνεργείο της Εταιρείας Υδάτων και το μεσημέρι φάνηκε πως η περιοχή δεν θα είχε πρόβλημα υδροδότησης.

Δυστυχώς όμως λίγες ώρες αργότερα, άλλος αγωγός στην οδό Πελοποννήσου, όχι μακριά από το πρώτο σημείο έσπασε και τα νερά έτρεχαν στους γύρω δρόμους, αφήνοντας τα νοικοκυριά χωρίς νερό.

Συνεργείο της ΕΥΔΑΠ έφθασε στο σημείο γύρω στις 18:30 η ώρα και αφού έκλεισε τους γενικούς, ξεκίνησε το σκάψιμο.

Η εργασία αποκατάστασης κράτησε ώρες και χρησιμοποιήθηκαν προβολείς για να φέγγουν προκειμένου να ανοίξει το χαντάκι και να αποκατασταθεί η ζημιά.

Χρειάστηκαν να φτάσουν στο σημείο δύο σκαπτικά μηχανήματα, τέσσερα φορτηγά και πολυπληθές συνεργείο προκειμένου να αντικατασταθεί ο σπασμένος αγωγός και να επαναυδροδοτηθούν τα ακίνητα της περιοχής, γύρω στις 9 το βράδυ.

Στην πόλη μας το δίκτυο υδροδότησης είναι παλαιό σε ορισμένες περιοχές και οι βλάβες είναι συχνές. Ποικίλει μάλιστα και το υλικό των αγωγών, αφού υπάρχουν σε αυτό αγωγοί πύλινοι, τσιμεντένιοι, από αμίαντο, PVC ή άλλο υλικό.

Η σταδιακή αντικατάσταση του δικτύου παροχής νερού στα νοικοκυριά και τα καταστήματα της πόλης μας είναι ένα θέμα που πρέπει να απασχολήσει τους αρμόδιους διότι πρόκειται για μία από τις βασικότερες υποδομές του δήμου μας.

Εξαιτίας των συχνών βλαβών που σημειώνονται η υδροδότηση γίνεται προβληματική, ενώ τα οδοστρώματα των δρόμων συνεχώς σκάβονται και χειροτερεύουν…