Δικαίωμα του καθενός είναι να πιστεύει όπου θέλει και να πορεύεται ανάλογα στη ζωή του

Κάθε χρόνο τέτοια εποχή, της Ανάστασης, πολλές απόψεις, γνώμες, διαψεύσεις, αντιρρήσεις, σαρκασμοί και προσπάθειες εξευτελισμού της Ορθόδοξης πίστης και όσων οι Ορθόδοξοι Χριστιανοί πιστεύουν, προσπαθούν ορισμένοι με σχόλια τους να πετύχουν.

Διευκρινίζω πως δεν είμαι το άτομο εκείνο, που συχνά – πυκνά εκκλησιάζεται, αλλά λόγω παράδοσης και ιστορίας είμαι Χριστιανός Ορθόδοξος, σεβόμενος τις βασικές αρχές της θρησκείας  που διδάχτηκα από μικρό παιδί.

Με ενοχλεί λοιπόν όλη αυτή η επίθεση που δέχεται η Ορθόδοξη Εκκλησία, αν και ίσως σε ορισμένα ζητήματα να υπερβάλλει και αναρωτιέμαι αν οι υπόλοιπες Θρησκείες δεν έχουν ανάλογες υπερβολές;

Δεν έχω δει όμως από κανέναν να προσπαθεί να γελοιοποιήσει κάποια από τις άλλες θρησκείες.

Ίσως ο φόβος, του πως θα αντιδράσουν οι πιστοί εκείνων των θρησκειών, κάνει τους κριτικούς, διστακτικούς ή φοβισμένους;

Δικαίωμα του καθενός είναι να πιστεύει όπου θέλει και να πορεύεται ανάλογα στη ζωή του.

Ας σταματήσουν λοιπόν  την προσπάθεια γελοιοποίησης της Ορθοδόξου Εκκλησίας  και ας κρατήσουν τις κακεντρεχείς απόψεις τους για εκείνους.

Εκτός κι αν τεκμηριωμένα μας προτείνουν κάτι άλλο.

Μια άλλη θρησκεία, ένα άλλο πιστεύω που θα αντανακλά στις ανάγκες του κόσμου, να πιστεύει στην ύπαρξη μιας υπερδύναμης και του υπερφυσικού, όπως από αρχαιοτάτων χρόνων, όλοι οι πολιτισμοί πίστευαν.

Πολιτισμοί που προόδευσαν και χάραξαν ιστορία και δεν ξεχάστηκαν με την πάροδο των αιώνων…

Πιστεύουν τάχα αυτοί οι αυτόκλητοι “καθοδηγητές”, πως εκτός του να προσβάλλουν τον κάθε πιστό για όσα πιστεύει, πως προσφέρουν κάτι;

Ή μήπως τέλος πιστεύουν πως είναι τα “σαΐνια” που ανακάλυψαν τον τροχό και είναι οι παντογνώστες που προσπαθούν να γελοιοποιήσουν τους υπόλοιπους πιστούς για όσα πιστεύουν, σε όποια εκκλησία ή δόγμα ανήκουν, αλλά συνήθως στρέφονται κατά της Ορθοδοξίας, της πλέον υπομονετικής σε προσβολές και επιθέσεις εκκλησία.

Πάρις Βαμβακόπουλος

Υ.Γ.: Ειδικός δεν είμαι, απλά ένα άτομο που ενοχλείται από τέτοιου είδους επιθέσεις. Αγαπητοί πείστε τον άλλον, χωρίς να προσπαθείτε να γελοιοποιήσετε τα θρησκευτικά πιστεύω του άλλου.