Απίστευτα πράγματα στο Α Γυμνάσιο – Αντί να απομακρύνουν τα μονωτικά φύλλα, τα “ντάνιασαν” δημιουργώντας νέο βάθρο αναρρίχησης!!!

Γράφαμε προχθές για το ατύχημα νεαρού κοριτσιού το οποίο με παρέα φίλων της έπαιζαν στο χώρο του Α Γυμνασίου της πόλης μας, σε χώρο επικίνδυνο (επικλινές) με αποτέλεσμα την πτώση του και τον σοβαρό τραυματισμό του.

Συμπολίτισσά  με ανάρτησή της στο διαδίκτυο έγραφε για το συμβάν, αλλά και για την ενημέρωση που είχε κάνει στο δήμο, σχετικά με την είσοδο εξωσχολικών στον χώρο, χωρίς όμως να έχει παρθεί κανένα μέτρο αποτροπής αυτού του επικίνδυνου “παιχνιδιού”.

Το αποτέλεσμα δυστυχώς θλιβερό, αφού το κορίτσι φέρεται να κτύπησε στην λεκάνη.

Είχαμε επισκεφτεί το σημείο με τη συμπολίτισσά μας και διαπιστώσαμε πως ήταν σχετικά εύκολη η πρόσβαση όποιου ήθελε στον χώρο, ενώ κάποιοι με κομματιασμένα φύλλα από μονωτικά DOW είχαν κατασκευάσει κάτι σαν βάθρο που τους διευκόλυνε στην αναρρίχησή τους στο επικλινές σημείο, από το οποίο και έπεσε το κορίτσι.

Ζητούσαμε από το δήμο να πάρει τα απαιτούμενα μέτρα προς αποτροπή στο μέλλον τέτοιων εισόδων και είδαμε το χώρο από τον οποίο εισέρχονταν τα νεαρά άτομα καθαρισμένο πλέον μεν, αλλά τα DOW που μαζεύτηκαν κάποιος  τα στοίβαξε δημιουργώντας και δεύτερο βάθρο που εξυπηρετεί εκείνους που συνεχίζουν να παίζουν αυτό το επικίνδυνο παιχνίδι!!!

Συμπολίτης μας με μήνυμα στην εφημερίδα μας αναφέρει σχετικά: “Καλημέρα δεν ξέρω αν έχετε ανέβει επάνω στο σχολείο αλλά το μόνο που κάνανε ήτανε να τα σκουπίσουν και να τα βάλουνε όλα στοιβαγμένα σε μία μεριά δηλαδή κάνανε την πρόσβαση των παιδιών πιο εύκολη στην ταράτσα!!!”

Είναι ποτέ δυνατόν αντί να απομακρυνθούν τα κομμάτια αυτά, να τα στοιβάζουν κάποιοι στο χώρο που έγινε το ατύχημα;

Επίσης τα κάγκελα τα οποία στράβωσαν οι διασώστες για να πλησιάσουν το κτυπημένο κορίτσι, κάποια στιγμή πρέπει να επανέλθουν στην προτέρα κατάσταση τους.

Είδαμε ακόμα πως οι πόρτες από τις οποίες εισέρχονταν τα νεαρά άτομα στο σχολείο να έχουν ασφαλιστεί επιπλέον, με μονωτική ταινία!!!

Αξίζει να σημειωθεί πως και αγωγός αποχέτευσης ή υδρορροή έχει ξηλωθεί και όταν τρέχουν τα νερά υποτίθεται στην σωλήνα αυτά χύνονται στην ταράτσα!!! (σε κόκκινο κύκλο στην φωτογραφία μας που ακολουθεί).

Πότε επισκέφτηκε άραγε ο δήμος το συγκεκριμένο σχολείο σε αυτούς τους εκτεθειμένους χώρους και πότε φρόντισε για την καθαριότητα και τη συντήρησή τους, εκτός αυτών των ημερών μετά το δημοσίευμά μας;;;