Ο Κρίτων Αρσένης για τα δάνεια που πήραν συμπολίτες μας, πριν 20 χρόνια με εγγύηση του ελληνικού δημοσίου

Οι Έλληνες τσιγγάνοι, είτε στην Αγία Βαρβάρα, είτε στο Ίλιον είτε αλλού βρίσκονται και πάλι στο στόχαστρο, αντιμέτωποι με έναν πρωτοφανή πόλεμο από την κυβέρνηση Μητσοτάκη.
Έλαβαν στεγαστικά δάνεια πριν 20 χρόνια με εγγύηση του ελληνικού δημοσίου.
Όμως, το 2020 εν μέσω της οικονομικής κρίσης η ελληνική κυβέρνηση παρανόμως αφαίρεσε την εγγύηση των δανειακών συμβάσεων. Κατά συνέπεια οι ληξιπρόθεσμες οφειλές τους είναι πλέον άμεσα απαιτητές και έτσι απειλούνται με πλειστηριασμό της κατοικίας τους.
Για όλα τα παραπάνω κάλεσα κατεπειγόντως τον Υπουργό Οικονομικών στη Βουλή ώστε να αποκαταστήσει τις εγγυήσεις του δημόσιου προς τους έλληνες τσιγγάνους αλλά και 200.000 παλινοστούντες. Αν θέλει να εξοικονομήσει πόρους να άρει τις εγγυήσεις του δανείου 300 εκατομμυρίων ευρώ προς την Fraport και πολλών ακόμη εκατομμυρίων προς άλλες εταιρίες που με εγγυημένα δάνεια αγόρασαν τα δημόσια μονοπώλια και μάλιστα με προκλητικά και σκανδαλωδώς χαμηλό αντίτιμο.
Στείλτε μου τις δικές σας καταγγελίες & ερωτήματα και δείτε τη συζήτηση, αυτή τη Δευτέρα 11 Απριλίου στις 10πμ: https://parltv.live.grnet.gr/webtv ή αμέσως μετά στο κανάλι μου στο youtube: https://bit.ly/2RHVOtx
Κρίτων Αρσένης