Σοβαρός τραυματισμός νεαρού κοριτσιού από πτώση του στην ταράτσα του Α Γυμνασίου – Δεν ήταν μαθήτρια του Σχολείου

Η συμπολίτισσά μας κ. Α. Λ. ανάρτησε προχθές στο διαδίκτυο το παρακάτω κείμενο που αφορούσε τραυματισμό ενός κοριτσιού που είχε σκαρφαλώσει με άλλα παιδιά σε ένα ταρατσάκι  του Α Γυμνασίου με μεγάλη κλήση και γλιστρώντας στην προσπάθειά της να ανέβει ψηλότερα, βρέθηκε στην ταράτσα του προηγούμενου ορόφου με αποτέλεσμα τον σοβαρό τραυματισμό της.

Η ανάρτηση της συμπολίτισσάς μας:

“Καλημέρα εχθές το απόγευμα στο πρώτο γυμνάσιο στην Ανεξαρτησίας είχαν ανέβει πολλά παιδιά σε ένα ταρατσάκι που ανεβαίνουν πάντα παρόλες τις παρατηρήσεις που Έχω κάνει ακόμα και στο Δήμο μας. Το άσχημο είναι ότι έπεσε ένα κορίτσι και χτύπησε άσχημα ήρθε το ασθενοφόρο και τον πήρε ας ενδιαφερθεί κάποιος θα θρηνήσουμε κάποιο παιδί και τότε θα λέμε γιατί δεν το είπαμε”.

Επικοινωνήσαμε με τη συμπολίτισσά μας και επισκεφθήκαμε μαζί το χώρο του ατυχήματος, από την εξωτερική πλευρά του σχολείου.

Στο τέλος των σκαλοπατιών που ανεβαίνουν από την οδό Ανεξαρτησίας προς το βουνό υπάρχει το κιγκλίδωμα του Γυμνασίου, το οποίο όμως είναι εύκολο να πηδήξει κανείς από πάνω του και να βρεθεί στο χώρο του σχολείου.

Το πλάτωμα αυτό είναι γεμάτο σκουπίδια και κομμάτια από μονωτικά φύλλα, τα οποία κάποιοι τα έχουν σπάσει και έχουν δημιουργήσει βάθρο που τους διευκολύνει να ανέβουν στο παραπάνω επίπεδο του χώρου, το οποίο είναι επικλινές.

Αυτό ομάδα νεαρών ατόμων το κάνουν σαν παιχνίδι συχνά τις απογευματινές ώρες, αψηφώντας τους κινδύνους.

Πάνω σε τέτοια προσπάθεια τους, συνέβη προχθές βράδυ το ατύχημα, αφού το κορίτσι φέρετε να γλίστρησε και βρέθηκε στο κάτω επίπεδο (περίπου 5 μ.) με αποτέλεσμα τον σοβαρό τραυματισμό της (η πορεία πτώσης της με το βέλος στη φωτογραφία μας).

Αστυνομία και ΕΚΑΒ που έφτασαν δυσκολεύτηκαν να φτάσουν στο σημείο και η επιχείρηση να πάρουν το κορίτσι διήρκησε αρκετή ώρα.

Όπως πληροφορηθήκαμε δεν κατάφεραν να το βγάλουν από κει το παιδί και φωνάξανε κάποιον απ’ το σχολείο και τους άνοιξε και το βγάλανε από το γραφείο του διευθυντή, που έχει κάποιο παράθυρο εκεί προφανώς και το κατέβασαν το παιδί από εκεί.

Η νεαρή δεν ήταν μαθήτρια του Α Γυμνασίου, αλλά αυτό δεν μειώνει την θλίψη όσων πληροφορήθηκαν το δυσάρεστο αυτό γεγονός.

Η νεαρή κοπέλα σύμφωνα με πληροφορίες μας έχει σπάσει την λεκάνη της.

Στην κάτω φωτογραφία μας φαίνονται τα κάγκελα του προστατευτικού κιγκλιδώματος να έχουν στραβώσει προς τα μέσα, για ευκολότερη πρόσβαση στο εσωτερικού του σχολείου, εκτός κι εάν τα στράβωσαν οι διασώστες του κοριτσιού, για να το πλησιάσουν.

Πάντως ανεξάρτητα από την εντελώς παράτολμη ενέργεια των νεαρών να προσπαθούν να αναρριχηθούν στο κεκλιμένο επίπεδο, το σημείο χρειάζεται ενίσχυση στο κιγκλίδωμα του, ώστε να μην είναι εύκολη υπόθεση το να βρεθεί κάποιος άλλος στο χώρο του σχολείου, για ποιο επικίνδυνους λόγους, όπως διάρρηξη κλπ.

Η ύπαρξη επίσης των φύλλων μονωτικού υλικού και άλλων υλικών, που χρησιμοποιούνται για βάθρο ευκολότερης αναρρίχησης, είναι απαράδεκτο γεγονός και πρέπει να απομακρυνθούν.

Το ότι έχει ενημερωθεί πάντως ο δήμος, σύμφωνα με τη συμπολίτισσά μας και ουδέν έπραξε πρέπει να προβληματίσει τη Δημοτική Αρχή, τη διεύθυνση του Γυμνασίου και το Σύλλογο Γονέων.

Όπως επίσης ότι ακόμα, τρεις εβδομάδες από τότε που γράφαμε πως τα καλώδια της συνδεσμολογίας σε κολωνάκι του δημοτικού φωτισμού, στα σκαλοπάτια, είναι χύμα και ο δήμος δεν έχει φροντίσει να τα μαζέψει και να βάλει καπάκι στη “φωλιά”, είναι συνηθισμένο  και πλέον ανησυχητικό φαινόμενο…