Κάμπιες ένας Ανοιξιάτικος Κίνδυνος για τα κατοικίδια μας

Δεν είναι λίγες οι φορές πού στη βόλτα με το σκύλο μας, όλοι έχουμε συνάντησει μία σειρά από κάμπιες κατά μήκος του δρόμου, όπως επίσης και έναν πολύ περίεργο τετράποδο σκυλάκο που θέλει να τις μυρίσει ή και να παίξει μαζί τους, εκεί ξεκινάει το κακό.
Οι κάμπιες στις μικροσκοπικές του τρίχες έχουν μία πολύ ερεθιστική ουσία που αν ο σκύλος μας της μυρίσει ή ακόμα και παίξει μαζί τους ή της καταπιεί, έχει πολύ δυσάρεστες συνέπειες.
Τα συμπτώματα που μπορεί να εμφανίσει είναι:
Ενόχληση στα μάτια, σιελόρροια, εμετός η πρήξιμο στα μάτια και στη γλώσσα, το οποίο είναι πάρα πολύ επώδυνο, μέχρι που το ζώο δεν μπορεί πια να φάει και να πιει νερό.
Έχουν αναφερθεί ακόμα και περιπτώσεις νέκρωσης τμήματος της γλώσσας.
Το ζώο ενοχλείται τόσο πολύ και πονάει που προσπαθεί μάταια να βγάλει κάτι από το στόμα το οποίο δεν έχει, έχει ερεθιστεί τόσο πολύ το σημείο.
Προσπαθήστε να αποφύγετε σε κάθε περίπτωση το σκυλί σας να πλησιάσει τις κάμπιες, αν κάποια βρίσκεται πάνω του προσπαθήστε να την απομακρύνεται χωρίς να έρθει σε επαφή με γυμνά χέρια και καλέστε αμέσως τον κτηνίατρο σας, ώστε να σας συμβουλέψει τι να κάνετε, καλό είναι να υπάρχει πάντα φυσιολογικός ορός ώστε να ξεπλύνετε τα σημεία τα οποία ήρθαν σε επαφή με το σκυλάκι σας.
Συναντώνται σε περιοχές με Πεύκα
Μην προσπαθείτε να τις σκοτώσετε γιατί έτσι θα μεταφέρετε μαζί σας αυτή την τοξίνη
Μην καθυστερείτε να ζητήσετε τη βοήθεια κτηνιάτρου γιατί μπορεί να είναι πολύ αργά για το σκυλάκι σας
Μη χάνετε χρόνο!!
Καλές ανοιξιάτικες και προσεκτικές βόλτες με τον καλύτερό σας φίλο.