Σύσκεψη του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τους δημάρχους της Δυτικής Αθήνας

Τα έργα τοπικού και υπερτοπικού χαρακτήρα, η χρηματοδότηση και οι ανάγκες των επτά Δήμων της Δυτικής Αθήνας συζητήθηκαν στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε υπό τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη στο Μέγαρο Μαξίμου, με τους Δημάρχους της περιοχής, εχθές Τετάρτη 30 Μαρτίου. Ήδη μέχρι σήμερα οι επτά Δήμοι έχουν 14 εντάξεις έργων συνολικού προϋπολογισμού 80 εκ. ευρώ, ενώ αναμένεται το προσεχές διάστημα να ενταχθούν άλλα 9 έργα συνολικού προϋπολογισμού 25 εκ. ευρώ.

Εκτός από τα έργα και ζητήματα χρηματοδότησης, στη σύσκεψη συζητήθηκαν και τα θέματα της στελέχωσης των Δήμων με επιστημονικό προσωπικό και της Δημοτικής Αστυνομίας, ενώ οι Δήμαρχοι έθεσαν στη διάρκεια των τοποθετήσεών τους, τα αιτήματά τους και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.

Όπως σημείωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης μετά τις εισηγήσεις των Δημάρχων, εκτός από τα μεγάλα έργα υπερτοπικού χαρακτήρα, μέσα στο επόμενο διάστημα θα πρέπει κάθε Δήμος της Δυτικής Αθήνας να έχει ταυτιστεί με ένα έργο ανάπλασης ή δημιουργίας πρασίνου. Κατά την εισαγωγική τοποθέτησή του ο Πρωθυπουργός επεσήμανε, μεταξύ άλλων:

«Πολύ χαίρομαι που σας υποδέχομαι και στο Μέγαρο Μαξίμου μετά την, νομίζω, ουσιαστική συνάντηση την οποία είχαμε στο Περιστέρι πριν από κάποιους μήνες. Ο σκοπός της σημερινής συζήτησης είναι να επικαιροποιήσουμε την ατζέντα των θεμάτων τα οποία είχαμε αναδείξει σε αυτή την πρώτη συνεργασία μας.

Αντιλαμβάνομαι ότι υπάρχει ένα καλό επίπεδο συνεργασίας και με την Γραμματεία της Κυβέρνησης, αλλά και με τα συναρμόδια Υπουργεία. Αυτό με χαροποιεί ιδιαίτερα καθώς το ενδιαφέρον μου για τη Δυτική Αθήνα είναι δεδομένο και θέλω να αποδεικνύεται και στην πράξη.

Χαίρομαι, διότι βλέπω μια σειρά από εντάξεις σημαντικών έργων στο «Πρόγραμμα Τρίτσης» και καταλαβαίνω ότι υπάρχουν και άλλα έργα τα οποία είναι έτοιμα προς ένταξη.

Και αντιλαμβάνομαι ότι μια σειρά από σημαντικές πρωτοβουλίες τις οποίες κατά καιρούς έχουμε συζητήσει και εκκρεμούν εδώ και πολλά χρόνια, θα έλεγα δεκαετίες, από το Ρέμα της Εσχατιάς μέχρι την υπογειοποίηση των καλωδίων της υπερυψηλής τάσης, έχουν βρει τον δρόμο τους.

Και, βέβαια, θέλω να ακούσω και από εσάς την πρόοδο που έχει συντελεστεί σε ζητήματα αποδέσμευσης πόρων για αξιοποίηση, κάτι το οποίο νομίζω αφορά όλους τους Δήμους που έχουν συζητήσει για συγκεκριμένες περιπτώσεις χώρων, που μπορούν να μετατραπούν σε χώρους πρασίνου και αναψυχής…

Οπότε, σταματώ εδώ. Ο σκοπός είναι να ακούσω πάλι από όλους σας την πρόοδο που έχουμε πετύχει μέχρι στιγμής αλλά κυρίως πού ακόμα έχουμε ζητήματα».

Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο Δήμαρχος Αιγάλεω Γιάννης Γκίκας, ο Δήμαρχος Αγίας Βαρβάρας Λάμπρος Μίχος, ο Δήμαρχος Αγίων Αναργύρων- Καματερού Σταύρος Τσίρμπας, ο Δήμαρχος Περιστερίου Ανδρέας Παχατουρίδης, ο Δήμαρχος Πετρούπολης, Στέφανος Βλάχος, ο Δήμαρχος Χαϊδαρίου Βαγγέλης Ντηνιακός και μέσω τηλεδιάσκεψης ο Δήμαρχος Ιλίου Νίκος Ζενέτος.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν εκ μέρους της Κυβέρνησης, ο Υπουργός Επικρατείας Άκης Σκέρτσος, ο αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών, αρμόδιος για ευρωπαϊκά θέματα και βουλευτής Β2 Δυτικού Τομέα Αθηνών Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, ο βουλευτής Β2 Δυτικού Τομέα Αθηνών Γιάννης Λοβέρδος και ο Γενικός Γραμματέας Συντονισμού Θανάσης Κοντογεώργης.