Θρασύτατη κλοπή της εξωτερικής μονάδας του κλιματιστικού της Ένωσης Κρητών από τη βεράντα της, εχθές το απόγευμα…

Θρασύτατη κλοπή της εξωτερικής μονάδας του κλιματιστικού της Ένωσης Κρητών από τη βεράντα της, πραγματοποίησαν άγνωστοι μέχρι στιγμής, εχθές το απόγευμα στις 5 η ώρα.

Οι δράστες μπήκαν στη βεράντα, ενώ στο διπλανό φροντιστήριο μπαινόβγαινε κόσμος και με επαγγελματικό κόφτη έκοψαν την ηλεκτρική παροχή και τα σωληνάκια με το φρέον και πιθανότατα το φόρτωσαν σε φορτηγάκι.

Η μονάδα που πήραν έχει αρκετό βάρος και στην επιχείρηση πρέπει να πήραν τουλάχιστον δυο με τρία άτομα.

Κόβοντας τα καλώδια έπεσε το ρελιέ στον ηλεκτρικό πίνακα και η εταιρεία σεκιούριτι που είναι συνδεδεμένος  ο συναγερμός, ενημέρωσε αμέσως εκπρόσωπο της Ένωσης.

Σε σύντομο χρονικό διάστημα έφθασαν στα γραφεία οι κ.κ. Νίκος Γιαλεσάκης και Γιάννης Παπαθανασάκης για να διαπιστώσουν πως η εξωτερική μονάδα “είχε κάνει φτερά”.

Λίγη ώρα αργότερα στα γραφεία της Ένωσης έφτασε και ο Πρόεδρος της κ. Παντελής Πρεντάκης ο οποίος μίλησε με τα όργανα  της ΑΜΕΣΗΣ ΔΡΑΣΗΣ η οποία καλέστηκε και  κατέγραψε το συμβάν, ενώ η Ένωση κατέθεσε σχετικά και στο Τμήμα Ασφάλειας της πόλης μας για το συμβάν.

Ηλεκτρολόγος καλέστηκε και απομόνωσε τα κομμένα καλώδια για αποφυγή δυσάρεστου συμβάντος.

Σημειώνουμε πως είναι το τρίτο κλιματιστικό που άγνωστοι κλέβουν από τα γραφεία της Ένωσης τα τελευταία χρόνια, αφού η εγκληματικότητα στην πόλη μας έχει φτάσει στα ύψη και η πόλη μας πλέον είναι έρμαιο διαρρηκτών και κλεφτών διαμερισμάτων, γραφείων, κατοικιών, οχημάτων, πεζών, καταστημάτων και επιχειρήσεων.

Η αξία του συγκεκριμένου κλιματιστικού πλησιάζει τις 5.οοο ευρώ και η Ένωση καλείται να βρει αυτό το ποσόν για να το αντικαταστήσει.

Επίσης υπογραμμίζουμε πως ο καιρός πλέον φτιάχνει και η λειτουργία της κλιματιστικής μονάδας είναι απαραίτητη για τις δραστηριότητες της.

Στο σημείο αυτό παίρνουμε το θάρρος να απευθυνθούμε σε όλους τους συμπολίτες μας και ιδιαίτερα στους Κρητικούς και να τους προτρέψουμε να συμβάλλουν οικονομικά όπως και όσο μπορεί ο καθένας μας, διότι τα οικονομικά αυτή τη στιγμή της Ένωσης Δεν είναι ιδιαίτερα ανθηρά και πρέπει να αγοραστεί νέα κλιματιστική μονάδα…